In luna martie s-au aprobat situatiile financiare pentru anul 2014 si trebuie sa repartizez o parte din profit de dividende.
1. Ce declaratii se depun in acest caz si pana cand (declaratii informative)?
2. Se plateste impozit pe dividende si daca da, care este termenul de plata si procentul?
3. Pana cand se poate face plata dividendelor?
Dividende SC cu capital de stat
Re: Dividende SC cu capital de stat
1. Nici una.
2. 16%, se declara prin D100 in luna in care se achita dividendele si se plateste pana pe 25 a lunii urmatoare.
3. Pana la finele anului. Daca nu se platesc catre actionari, impozitul aferent se declara prin D100 la decembrie si se achiata pana pe 25 ian. 2016.
2. 16%, se declara prin D100 in luna in care se achita dividendele si se plateste pana pe 25 a lunii urmatoare.
3. Pana la finele anului. Daca nu se platesc catre actionari, impozitul aferent se declara prin D100 la decembrie si se achiata pana pe 25 ian. 2016.
Multumesc, dar precizez ca este vorba de o firma cu capital integral de stat. Nu stiu daca se aplica aceleasi reguli. Poate nici nu se plateste impozit pe dividende in acest caz (asa am auzit), dar nu stiu ce sa fac. Dar in cazul in care se plateste, nu se declara impozitul in D100 in luna in care s-au aprobat situatiile financiare, chiar daca nu le achit in luna respectiva?
Poate lucreaza cineva la o firma cu capital de stat......
Scuze, nu am fost atent că e capital de stat.
La astea se virează în 60 de zile de la aprobarea şi depunerea situaţiilor anuale. Vezi OG nr.64/2001 modificată prin OUG nr.47/2012.
La astea se virează în 60 de zile de la aprobarea şi depunerea situaţiilor anuale. Vezi OG nr.64/2001 modificată prin OUG nr.47/2012.