112
-
112
un salariat are cm cod 08 continuare toata luna. in afara de asta tb renumerat pentru 18 zile co+ un comision. la 112 am eroare in sensul ca nu are ore lucrate si are tb platit contributie somaj ( bineinteles aferent banilor in plus). am incercat inclusiv sa bag o conventie civila pe numele salariatului respectiv dar o data ca sare in aer din cauza cnp-ului dublat plus ca strica multe creante care apar cu erori.
are cineva vreo solutie sau un mic artificiu sa pacalesc declaratia?
are cineva vreo solutie sau un mic artificiu sa pacalesc declaratia?
Re: 112
Dupa generarea D112 intri si faci cateva modificari. Trebuie sa apara cu o zi lucrata, o ora lucrata in regim normal, altfel nu reusesti sa validezi D112. Pentru a acorda drepturi salariale restante (cazul tau), care nu trebuie duse la o perioada anterioara la care se refera ( nu este cazul tau), asa se procedeaza.
-
ok. daca modific la B.1.5,B.2,B.4 cu 1 zile si 8 ore, tot eroare da in sensul ca ore suspendate luna+ore lucrate este mai mare decat nr.zile lucratoare in luna si suma din total zile lucrate +zile indemnizatii nu poate fi mai mare decat nr.zile lucratoare din luna.
unde sa mai modific ca sa ia declaratia?
unde sa mai modific ca sa ia declaratia?
modifici in statul de plata cu 1 zi lucrata, apoi generezi d112. si va merge.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Dupa ce s-a generat D112, in anexa 1.2. faci urmatoarele modificari:
B.1.5. treci 1 ora
B.1.6. diminuezi cu 1 ora
B.1.8. treci 1 zi lucrata.
La validare o sa primesti un mesaj de atentionare (nu de eroare), pe care-l ignori.
Pe recipisa o sa apara acelasi mesaj de atentionare.
Varianta propusa de herganiec nu este buna. Este posibil sa nu genereze erori dar o sa intampini probleme la recuperarea sumei din CAS, deoarece in D112 o sa apara mai putin cu o zi de CM.
B.1.5. treci 1 ora
B.1.6. diminuezi cu 1 ora
B.1.8. treci 1 zi lucrata.
La validare o sa primesti un mesaj de atentionare (nu de eroare), pe care-l ignori.
Pe recipisa o sa apara acelasi mesaj de atentionare.
Varianta propusa de herganiec nu este buna. Este posibil sa nu genereze erori dar o sa intampini probleme la recuperarea sumei din CAS, deoarece in D112 o sa apara mai putin cu o zi de CM.
-
nu pot modifica cm-ul deoarece o sa am pana in noiembie inclusiv, imi strica baza si cm din octombrie o sa-l vada initial.
societatea vrea sa recupereze diferenta, salariatul are un salariu foarte mare.
ce as mai putea face? salariatul va avea mereu comision peste salariul de incadrare, comisionul este substantial, plata se face pe card. bineinteles ca plata s-a facut deja in baza statului iar eu nu pot valida 112.
mai are cineva si alta parere?
societatea vrea sa recupereze diferenta, salariatul are un salariu foarte mare.
ce as mai putea face? salariatul va avea mereu comision peste salariul de incadrare, comisionul este substantial, plata se face pe card. bineinteles ca plata s-a facut deja in baza statului iar eu nu pot valida 112.
mai are cineva si alta parere?
hai sa va intreb ceva tot la D112.
Am o organizatie nonprofit cu 53 de angajati(Saga PS) dar care au casa de pensii privata.
Cum ar trebui competat D112 pt finante, dar fara CAS (CAS=o) ca sa fie ok declaratia?
PS. CAS-ul se face pe alt program al casei respective si se transmite pt fiecare in parte in alt mod.
Am fost si la Finante am discutat cu sefa de acolo... nu prea au stiut ce sa-mi spuna " nu au avut cazuri"
Pate aveti ceva idei, dupa care o sa va arat cum procedez de 3 ani.
Am o organizatie nonprofit cu 53 de angajati(Saga PS) dar care au casa de pensii privata.
Cum ar trebui competat D112 pt finante, dar fara CAS (CAS=o) ca sa fie ok declaratia?
PS. CAS-ul se face pe alt program al casei respective si se transmite pt fiecare in parte in alt mod.
Am fost si la Finante am discutat cu sefa de acolo... nu prea au stiut ce sa-mi spuna " nu au avut cazuri"
Pate aveti ceva idei, dupa care o sa va arat cum procedez de 3 ani.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Acestea se declară în secțiunea C.
Spre exemplu preoții. Acolo se alege "Alte categorii de persoane ce nu au raporturi de muncă" și ai posibilitatea de a alege din care categorie fac parte.
Spre exemplu preoții. Acolo se alege "Alte categorii de persoane ce nu au raporturi de muncă" și ai posibilitatea de a alege din care categorie fac parte.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
ideea e ca au CIM normal cu 8 ore dosare de personal, medicina muncii, fisa post, fisa evaluare, verificati de ITM, etc platesc toate contributiile, doar ca au Casa de Pensii privata cu care statul(cu mult timpul in urma) a fost de acord.
o sa ma uit peste ce ai spus cu sectiunea C.
Ideea e ca Saga PS ii trece normal ca orice salariat si nicidecum in sectiunea C. Exista cumva o posibilitate sa din Saga sa-i setez sa mearga automat unde trebuie in D112 in sectiunea C?
o sa ma uit peste ce ai spus cu sectiunea C.
Ideea e ca Saga PS ii trece normal ca orice salariat si nicidecum in sectiunea C. Exista cumva o posibilitate sa din Saga sa-i setez sa mearga automat unde trebuie in D112 in sectiunea C?
Am transmis declaratia 112 , mi-am notat indexul de incarcare pentru a o lista dar aceasta nu se regaseste in lista de recipise .
Am mai transmis-o inca o data, la fel...... nu apare recipisa .
Problema la mine sau la ei?????
Am mai transmis-o inca o data, la fel...... nu apare recipisa .
Problema la mine sau la ei?????
intra aici https://www.anaf.ro/StareD112/
-bifezi ghiseu
-completezi nr de inregistrare 0
-completezi CIF contribuabil dorit ........
-apasa VERIFICA
O sa ai o surpriza.!
-bifezi ghiseu
-completezi nr de inregistrare 0
-completezi CIF contribuabil dorit ........
-apasa VERIFICA
O sa ai o surpriza.!

Am intrat si pe usa asta dar recipisa pentru D112 tot nu apare .
Am depus-o de doua ori, am cele doua indexuri si nu stiu ce sa le mai fac.
Am depus-o de doua ori, am cele doua indexuri si nu stiu ce sa le mai fac.