corelatii bilant

ciobanum

corelatii bilant

#1 Mesaj de ciobanum »

Buna dimineata, am urmatoarea situatie la formularul 10 din bilant:
suma rd.35 (pierdere reportata soldD)+ rd.37 (pierdere sold D) coloana 1 nu este egala cu rd.35 soldD din coloana 2, diferenta fiind de 1 din rotunjiri.
In mod normal cele doua sume trebuie sa fie egale, dar nu sunt, nu pot modifica coloana 1 pentru ca nu s`ar mai respecta un principiu al contabilitatii si nici nu s`ar mai verifica corelatiile in cadrul formularului 10, coloana 1, nu pot nici rotunji suma din coloana 2 pentru ca suma este fara zecimale, ex.2000.
Bilantul se valideaza, dar nu stiu daca estecorect sa las asa si cele doua sume sa nu fie egale. Ce pareri aveti? Multumesc

paturcai

Re: corelatii bilant

#2 Mesaj de paturcai »

Mergeti si "pierdeti" acel "leu" pe la casa sau la banca sau stocuri, fie in coloana 1 fie in coloana 2
Intangibilitatea bilantului de deschidere - de care faceti vorbire - nu sta - totusi - in acel leu.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

ciobanum

#3 Mesaj de ciobanum »

Buna ziua si multumesc pentru raspuns. Inteleg ca rd.35+37 coloana 1 trebuie obligatoriu sa fie egale cu rd35 coloana 2, in acest caz, voi rotunji valoarea rd.35 coloana 2 (adica sold debitor cont 117 din balanta la dec.2014) si in consecinta si stocuri coloana 2 pentru a putea valida bilantul. Daca modific coloana 1 sunt necesare mai multe modificari in cadrul F10 si F30. E corect cum am scris? Multumesc

ciobanum

#4 Mesaj de ciobanum »

Buna dimineata, va rog, o parere, multumesc.

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Personal modific in partea superioara a bilantului si niciodata in partea inferioara.
Mergeti asa cum v-am spus: la stocuri, la casa la banca pentru ca nu sunt implicatii in celelalte formulare).
Daca modific acele elemente acestea nu dau erori in alte parti.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

ciobanum

#6 Mesaj de ciobanum »

Multumesc

Scrie răspuns