Datorita faptului ca soldul casei depaseste 90000 lei iar profitul nerepartizat este tot de 90000 lei se propune distribuirea dividendelor si plata impozitului. . Intrebarea este daca pot face dispozitie de plata in numerar pentru plata dividendelor cu toata suma odata sau trebuie scoasa in limita unui plafon maxim pe zi?
Va multumesc frumos!
Asociatul unic se considera persoana fizica sau juridica?
plata dividende
Re: plata dividende
Normal ca e persoana fizica. Daca te grabesti poti se le dai pana vineri in numerar. Pe urma numai 10.000 lei si restul prin banca.
va rog sa imi spuneti daca s-a hotarat ca total profit 92961 sa fie distribuit pe dividende astfel:
plata impozit 14873 cu data de 06.05.2013
plata dividende asociat :
27.04. - 39044 lei numerar
28.04 - 39044 lei numerar
Este Ok sau trebuie raportata suma la oficiul pentru spalarea banilor ? Avand in vedere ca suma a fost distribuita in 2 zile si nu a depasit plafonul de 15000 euro /zi se mai raporteaza sau nu?
plata impozit 14873 cu data de 06.05.2013
plata dividende asociat :
27.04. - 39044 lei numerar
28.04 - 39044 lei numerar
Este Ok sau trebuie raportata suma la oficiul pentru spalarea banilor ? Avand in vedere ca suma a fost distribuita in 2 zile si nu a depasit plafonul de 15000 euro /zi se mai raporteaza sau nu?
Dar daca se fac 2 AGA atunci cred ca nu mai sunt operatiuni legate? Daca AGA hotaraste la inceputul lunii sa distribuie jumatate si la sfarsitul lunii alta AGA cu hatararea celeilalte jumatati ?
... eu cred ca se exagereaza ... ridicarea de dividende de catre asociat, dupa ce i s-a calculat, retinut si virat impozitul, chiar daca depaseste in lei valoarea de 15.000 de EUR, nu trebuie declarata la O.N.P.C.S.B. ... cum naiba sa reprezinte dividendele legal cuvenite spalare de bani sau finantare de terorism !? ... omu' si-a ridicat banii in mod legal (in cazul de fata) ... nu ridica nicio suspiciune operatiunea .. de ce sa declar ? ... ce face mai departe cu ei e treaba lui ... nu a mea ...apetrem scrie:Sunt operatiuni legate, trebuie raportata.