PLATA ZILIERI

muresanv89

PLATA ZILIERI

#1 Mesaj de muresanv89 »

Am o evidenta la ASOCIATIA PENTRU CRESTEREA TAURINELOR,
Asociatia incaseaza subventie de la stat pentru pasunea concesionata de la Primarie,
Membri asociatiei presteaza zile pentru intretinerea, curatatrea pasunii si pentru ingrijirea animalelor mambrilor, care sunt tercuti in Registru de evidenta a zilierilor, registru care se depune lunar la I.T.M. si la sfarsitul zilei sunt retribuiti pentru munca prestata cu o suma stabilita in Adunarea generala dar care nu depaseste 10 lei/ora, din care s-a retinut impozit de 16%.
Intrebarea mea este daca cei 16% sunt corect retinuti deoareace membri asociatiei nu vor sa li sa retina acest impozit intrucat sunt bani lor primiti de la stat si totodata motivand ca subventile sunt neimpozabile. :lol:
Va multumesc.

tomac

Re: PLATA ZILIERI

#2 Mesaj de tomac »

Da, este corect reținut. Oamenii nu vor să priceapă un lucru: atunci când și-au făcut asociație și asociația a primit subvenție, banii nu sunt ai lor ci ai asociației. Iar dacă ei sunt plătiți de asociație pentru o activitate și legea obligă la plata unor taxe, atunci acestea se rețin și se virează la stat.
Subvenția primită de asociație nu este a oamenilor. Este a asociației. unii pricep ceva mai greu. La fel și la firme. Mulți uită că banii devin ai lor numai dacă firma are profit și acesta este repartizat ca dividend și impozitul este achitat - abia atunci profitul este al lor. Nu orice încasare se transformă în bani personali.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

muresanv89

#3 Mesaj de muresanv89 »

va multumesc,inseamnaca amlucrat corect!

ferenta

#4 Mesaj de ferenta »

Staţi liniştit/ă, că trăim vremuri în care nu numai zilierii cred că ştiu mai multă contabilitate şi fiscalitate, decât contabilii, ci şi mulţi mari patroni!Aşa că...numai răbdarea noastră de-ar rămâne din fier, mereu! :P
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

Scrie răspuns