Buna ziua!
Un SRL a achizitionat in 2014 o masina (mijloc fix) la pretul de 13500 lei. In anul 2015 aministratorul vrea sa o vanda. Poate sa o vanda la un pret mai mic, adica la ce ramane dupa ce scad din valoarea ei de 13500 lei amortizarea din ct. 2813 (1406 lei)? Deci la pretul de 12094 lei?
Multumesc!
Vanzare mijloc fix
Re: Vanzare mijloc fix
Se poate vinde la orice pret. Important este ca pretul sa fie cel de piata.
Atentie la ce recomandari faci, deoarece o recomandare de genul acesta poate sa-ti afecteze relatia cu firma respectiva, daca la un control se va stabili ca pretul de vanzare (cel recomandat de tine), este mai mic decat cel de piata.
Atentie la ce recomandari faci, deoarece o recomandare de genul acesta poate sa-ti afecteze relatia cu firma respectiva, daca la un control se va stabili ca pretul de vanzare (cel recomandat de tine), este mai mic decat cel de piata.
-
Administratorul vrea sa inchida firma, astfel ca a hotarat sa vand masinile firmei catre o persoana fizica.
Multumesc!
Multumesc!
De acord cu Eugen. Același lucru le spun și eu tuturor. Se poate vinde și la 1 leu. Cu o singură condiție: să demonstrezi că e prețul pieței sau că nu ai putut să o vinzi cu mai mult de atât.
Sfatul meu: solicitați ofertă de buy-back de la un dealer ce comercializează mașini de acel tip.
Sfatul meu: solicitați ofertă de buy-back de la un dealer ce comercializează mașini de acel tip.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.