incetare contract de munca art 81 (8) -urgent

calfav990

incetare contract de munca art 81 (8) -urgent

#1 Mesaj de calfav990 »

Buna seara, vreau sa imi dau demisia vineri dimineata. Intrebarea este:
nu am mai primit tichetele de masa din ianuarie 2015, desi au fost retinute pe statul de plata, pot solicita demisia conform art 81 (8)?
Va multumesc.

balazse

Re: incetare contract de munca art 81 (8) -urgent

#2 Mesaj de balazse »

Poate ar fi mai bine sa intrebi la ITM, desi nu cred ca ar fi valabil acel articol, deoarece tichetele de masa nu cred ca s-au inscris ca si obligatie in CIM.
Cred ca mai degraba a aparut impozitarea tichetelor, decat ca s-ar fi retinut pe statul de plata.
De altfel, acordarea de tichete este la latitudinea angajaoturului si nu neaparat o obligatie, dar neacordare, dar retinerea impozitului aferent nu este normal.

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Tichetele nu se rețin pe stat de plată. Ele se includ în venitul brut și în cel impozabil pentru că se datorează impozit pe venit pentru ele fiind singura rațiune pentru care sunt incluse ca sume pe stat.
Acordarea tichetelor se face prin semnătură. includerea pe stat, dar fără a se dovedi predarea tichetelor către salariatul beneficiar, poate duce la sancționarea angajatorului.
Demisia o puteți da oricum, fără a invoca un temei legal și fără a o motiva. Fără preaviz puteți demisiona numai dacă acordarea tichetelor e prevăzută ca obligație a angajatorului în contractul de muncă, altfel nu. Și eu nu prea cred că un angajator se obligă prin contractul de muncă la acordarea de tichete de masă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

calfav990

#4 Mesaj de calfav990 »

multumesc, am obtinut decizia de incetare.

Scrie răspuns