Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati. Societatea noastra se ocupa cu comert cu ridicata solutii de spalatorie, dar se mai ocupa si cu reparatiile utilajelor de spalatorie. Solutiile le inregistrez pe "371 marfuri", dar pentru reparatii se mai achizitioneaza si alte piese, de exemplu, piulite, rulmenti, coltare etc. acestea, pana acum le-am inregistrat tot pe 371. Ar trebui sa le inregistrez pe 3028 Alte materiale consumabile, cu consum imediat 6028?
Va multumesc anticipat!
monografie comert solutii spalatorii + reparatii
-
Re: monografie comert solutii spalatorii + reparatii
Daca reparatiile sunt in termenul de garantie atunci sunt cheltuieli deductibile conform art. 21 (1) din Codul Fiscal:
(1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare.
Daca reparatiile sunt POST GARANTIE vorbim de un DEVIZ DE RAPARTII/SITUATII DE LUCRARI si atunci avem factura separata.
4111 = 704
In ambele cazuri stocarea pieselor trebuia sa fie efectuata folosind contul 3028 si darea pe cheltuiala in momentul efectuarii acelei reparatii.
3028 = 401
6028 = 3028
(1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare.
Daca reparatiile sunt POST GARANTIE vorbim de un DEVIZ DE RAPARTII/SITUATII DE LUCRARI si atunci avem factura separata.
4111 = 704
In ambele cazuri stocarea pieselor trebuia sa fie efectuata folosind contul 3028 si darea pe cheltuiala in momentul efectuarii acelei reparatii.
3028 = 401
6028 = 3028
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
multumesc pt ajutor. mi-am dat seama prea tarziu. pot face de la luna iunie in colo asa, prin 3028? ce a fost in urma sper sa nu creeze probleme, prin 371.
Ce-a mancat lupu e bun mancat.
Ambele sunt stocate, au fost stocate, si acum ati gasit greseala.
Nu este o greseala urias, este o interpretare un pic gresita. Nimic mai mult.
Ambele sunt stocate, au fost stocate, si acum ati gasit greseala.
Nu este o greseala urias, este o interpretare un pic gresita. Nimic mai mult.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!