buna ziua
am urmatoarea problema
am preluat o societate noua,cu 01.05.2015, am balanta la 30.04.2015,problema este ca s-au facut niste greseli in contabilitate in 2014 si inceputul lui 2015 gasite de anaf, si n-i s-a cerut rectificarea lor.
fosta contabila mi-a trimis pe un cd registrele de casa ,jurnalul de cump/vanz ,registrul jurnal si balantele
si o arhiva zip cu ele, problema este ca nu pot restaura acea arhiva deoarece este nevalida si nici nu e lucrata conta in saga (nu stiu daca asta este o problema)
cum pot face modificarile in contabilitate pe baza acestor documente sau ce trebuie sa cer de la ea,pt ca actele societati in original sunt la control
preluare firma noua
Re: preluare firma noua
Contabilitatea nu se modifica, este un principiu de baza.
Corectarea erorilor contabile se efectuează la data constatării lor, in cazul de fata in luna 05/2015.
Vezi pct. 65 si urm. din Omf.1802/2014
Corectarea erorilor contabile se efectuează la data constatării lor, in cazul de fata in luna 05/2015.
Vezi pct. 65 si urm. din Omf.1802/2014
Marian Apetre
-
poate ca m-am exprimat gresit,in contul 5311 au fost gasite sume mari si au cerut sa se regleze caseria deoarece in contul 4551 se regaseau sume f mari de returnat
- fagarasa176
Poftim?
Organul de control nu poate sa iti ceara sa returnezi creditarea de societate...asta ramane la latitudinea creditorului

Organul de control nu poate sa iti ceara sa returnezi creditarea de societate...asta ramane la latitudinea creditorului
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Probabil - pe buna dreptate - a fost pusa intrebarea (de altfel nici nu mai era nevoie) de catre ANAF: aveti scriptic in Registrul de casa suma de 200.000 lei (exemplu). Aveti acesti bani?
Probabil ca raspunsul a fost: De unde? Am luat acesti bani pentru ca am creditat in timp societatea.
Nu cred ca ANAF a spus: reglati cu 4551. Ci ca urmare a raspunsului ca banii nu exista fizic ANAF a cerut "aducerea" la "real" a sumelor din REgistrul de casa.
Este intr-adevar o "scapare" (aiurea) a fostului contabil si nu pentru ca nu stia ci pentru ca nu i s-a spus. Cum la fel de adevarat este ca nici contabilul nu a intrebat. De fapt nici nu era nevoie sa intrebe...Inventarierea patrimoniului (ce frumos suna in vorbe) ar fi scos la iveala acele erori de (ne)inregistrare.
Reglati casa folosind 4551 si aduceti la "real" soldul registrului de casa.
Faceti o hartie/nota explicativa pe care o veti atasa la luna respectiva referitor la sumele respective.
Este vorba de o omisiune si o veti trata ca atare - asa cum spune colegul ApetreM - la data constatarii ei. (Ati constatat in Mai 2015, apoi atunci faceti corectiile/reglarile necesare)
Probabil ca raspunsul a fost: De unde? Am luat acesti bani pentru ca am creditat in timp societatea.
Nu cred ca ANAF a spus: reglati cu 4551. Ci ca urmare a raspunsului ca banii nu exista fizic ANAF a cerut "aducerea" la "real" a sumelor din REgistrul de casa.
Este intr-adevar o "scapare" (aiurea) a fostului contabil si nu pentru ca nu stia ci pentru ca nu i s-a spus. Cum la fel de adevarat este ca nici contabilul nu a intrebat. De fapt nici nu era nevoie sa intrebe...Inventarierea patrimoniului (ce frumos suna in vorbe) ar fi scos la iveala acele erori de (ne)inregistrare.
Reglati casa folosind 4551 si aduceti la "real" soldul registrului de casa.
Faceti o hartie/nota explicativa pe care o veti atasa la luna respectiva referitor la sumele respective.
Este vorba de o omisiune si o veti trata ca atare - asa cum spune colegul ApetreM - la data constatarii ei. (Ati constatat in Mai 2015, apoi atunci faceti corectiile/reglarile necesare)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
am inteles,va multumesc frumos
- fagarasa176
E de inteles daca a fost un sfat prietenesc din partea organului de control.
Dar o cerere din partea lor pentru aceasta operatiune nu se poate.

Dar o cerere din partea lor pentru aceasta operatiune nu se poate.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
NOrmal FaragarsA ca ai dreptate nici nu am spus ca nu ar fi asa cum spui.
Este intr-adevar un sfat "prietenesc" al celor de la ANAF.

Este intr-adevar un sfat "prietenesc" al celor de la ANAF.

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!