trecere de la impozit profit la micro
-
trecere de la impozit profit la micro
Am primit o notificare de la ANAF prin care sunt anuntat ca la 31.12.2013 nu am avut cifra de afaceri 65.000 euro(asa si este), ce implica asta oare ? pentru ca sa depus declaratii de impozit pe profit in tot acest timp ?
Re: trecere de la impozit profit la micro
Asta se traduce in felul urmator:
- trebuie sa depui D100 pentru micro, incepand cu T1 2014;
- In trimestrele in care ai declarat prin D100 impozit pe profit, trebuie sa depui D710 cu suma corecta, adica 0 lei;
- Dupa ce ai confirmare de depunere pentru D710, depui rectificativa D101 cu 0 la toate rubricile;
- Impozitul pe profit achitat, il soliciti la compensare cu impozit pe micro, pe fiecare perioada;
- Si nu in ultimul rand, e posibil sa primesti un avertisment sau o amenda, pentru depunere cu intarziere a D100 pentru micro.
- trebuie sa depui D100 pentru micro, incepand cu T1 2014;
- In trimestrele in care ai declarat prin D100 impozit pe profit, trebuie sa depui D710 cu suma corecta, adica 0 lei;
- Dupa ce ai confirmare de depunere pentru D710, depui rectificativa D101 cu 0 la toate rubricile;
- Impozitul pe profit achitat, il soliciti la compensare cu impozit pe micro, pe fiecare perioada;
- Si nu in ultimul rand, e posibil sa primesti un avertisment sau o amenda, pentru depunere cu intarziere a D100 pentru micro.
-
Iti multumesc din suflet pentru sfaturi.
Dupa verificari am constatat ca nu am cuprins o factura de chirie spatiu dat in folosinta in luna decembrie 2013, care ar modifica situatia, (diferenta fiind mica).
In acest caz ce as putea face ? Poate ma mai ajuti cu un sfat.
Multumesc.
Dupa verificari am constatat ca nu am cuprins o factura de chirie spatiu dat in folosinta in luna decembrie 2013, care ar modifica situatia, (diferenta fiind mica).
In acest caz ce as putea face ? Poate ma mai ajuti cu un sfat.
Multumesc.
Ce inseamna faptul ca "ar modifica situatia"? Sa inteleg ca ai ramane platitoare de impozit pe profit, sau ca ai avea de inregistrat un impozit de plata suplimentar?
Factura fiind aferenta anului 2013,trebuie sa depui o rectificativa la 101 pe 2013 si sa platesti diferenta de impozit.
In contabilitate, factura o poti inregistra prin 1174 in anul curent.
Vezi sa nu uiti sa depui o noua D394 (daca esti platitoare de TVA).
Factura fiind aferenta anului 2013,trebuie sa depui o rectificativa la 101 pe 2013 si sa platesti diferenta de impozit.
In contabilitate, factura o poti inregistra prin 1174 in anul curent.
Vezi sa nu uiti sa depui o noua D394 (daca esti platitoare de TVA).
-
As ramane platitoare de impozit pe profit.
Factura care trebuie sa o cuprind este de chirie si nu are tva.
Mai am o nedumerire...oare se modifica cifra de afaceri pe 2013 ? dupa ce depun 101 si 100 -rectificative ?
Multumesc inca o data, pentru ajutor.
Factura care trebuie sa o cuprind este de chirie si nu are tva.
Mai am o nedumerire...oare se modifica cifra de afaceri pe 2013 ? dupa ce depun 101 si 100 -rectificative ?
Multumesc inca o data, pentru ajutor.
In acest caz, trebuie sa depui rectificativa pentru D101 (fara D100, deoarece factura este pe decembrie), dupa care sa faci o adresa la finante prin care sa explici situatia care s-a creat si ca nu ai obligatia schimbarii vectorului fiscal. In notele explicative aferente bilantului contabil 2015, trebuie sa prezinti eroarea contabila.