inregistrarea facturilor de utilitati in proiecte posdru

dobocana997

inregistrarea facturilor de utilitati in proiecte posdru

#1 Mesaj de dobocana997 »

buna tuturor.de curand institutia a accesat un proiect din fonduri europene.si pe acest proiect utilitatile se deconteaza doar 50% din proiect, 50% suporta societatea.Eu am deschis analitice la aproape toate conturile de cheltuieli inclusiv tva pe proiect si tva societate.si nota arata c-am asa % = 401 12400
605.1 5000
605.2 5000
4426.1 1200
4426.2 1200
dar mi sa spus ca in acest caz eu deduc de 2 ori tva-ul ( o data din decontul de tva depus si a doua oara din cererea de rambursare tva la proiect) iar cheltuiala nu este eligibila pentru proiect (nu mi se va deconta) pt ca primesc banii aferenti cheltuielii la cererea de rambursare.in cazul acesta cum pot sa inregistrez o factura de utilitate ( spre exemplu) astfel ca partea aferenta proiectului sa nu fie inregistrata in decontul de tva depus la finante si sa nu genereze cheltuiala ca eu sa il pot trece pe cererea de rambursare depusa in cadrul proiectului.se poate folosi contul 471 in acest caz?multumesc.

tomac

Re: inregistrarea facturilor de utilitati in proiecte posdru

#2 Mesaj de tomac »

Vi s-a spus o prostie. Nu aveți cum recupera de două ori.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

tudosien

#3 Mesaj de tudosien »

Inregistrarea in Saga a achizitiilor pe proiecte POSDRU dpdv al TVA cum se face:
- cu bifarea "I"-integral nedeductibil, sau
- cu trecere la cota TVA 0?
Problema cu prima optiune a ca apar in jurnalul de cumparari cu baza si TVA si la controlul privind declaratia nedeductibilitate TVA inspectorii cer jurnalul si decontul si nu stiu daca o sa inteleaga.
Conform http://discutii.mfinante.ro/static/10/M ... POSDRU.pdf rezulta ca sunt operatii neimpozabile, deci ar fi varianta a 2-a ?

pinteae

#4 Mesaj de pinteae »

Pentru cheltuielile aferente nu ai drept de deducere a TVA, dar ai obligatia transmiterii D394. Asa ca varianta 1 este corecta. Eu cred ca o sa inteleaga, iar daca nu, le explici cum sta treaba.

Scrie răspuns