Modificare vestor fiscal

vasilec857

Modificare vestor fiscal

#1 Mesaj de vasilec857 »

Buna ziua!

Va rog respectuos sa-mi confirmati sau infirmati urmatoarele:

1. SC platitoare de impozit pe profit poate trece la impozit pe venit doar la inceputul anului urmator dupa ce vede ca, CA < 65.000 euro de la sf. anului curent. Nu poate trece in timpul anului.
2. SC platitoare de impozit pe venit poate trece la impozit pe profit in timpul anului dupa ce vede ca, CA > 65.000 euro la momentul respectiv.
3. SC platitoare de TVA lunar poate trece la tva trimestrial doar la inceputul anului urmator dupa ce vede ca, CA < 100.000 euro de la sf. anului curent. Nu poate trece in timpul anului.

Multumesc!

tomac

Re: Modificare vestor fiscal

#2 Mesaj de tomac »

1. Da, cu condiția să nu desfășoare activități ce nu intră în sfera impozitului pe venit, să nu fie societăți la care statul este acționar și să nu depășească ponderea de 20% venituri din consultanță și management.
2. Nu "poate trece". Este obligată în această situație. Este obligată să treacă la profit și dacă începe să desfășoare activități ce nu intră în sfera impozitului pe venit sau depășește ponderea de 20% venituri din consultanță și management
3. Este, la fel, obligată să schimbe perioada fiscală cu excepția cazului în care în exercițiul fiscal anterior nu a avut AIC, caz în care indiferent de cifra de afaceri dpvd al TVA nu se schimbă perioada fiscală
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

vasilec857

#3 Mesaj de vasilec857 »

Multumesc!

Nu prea am inteles raspunsul la pct. 3, poate sunt prea obosita.
Deci, eu sunt platitor tva lunar (am C.A. 2.320.000 lei la 2014), nu am AIC, doar din China.Cand sunt obligata sa trec la tva trimestrial? daca la 31.12.2015 am CA < 100.000 euro si/sau daca am AIC?

Multumesc pentru amabilitate!

scortarum

#4 Mesaj de scortarum »

@vasilec857
Tomac se referea la art. 156^1 alin. 6^2 din C.F., respectiv, daca ai C.A. d.p.d.v. al TVA sub 100.000 euro si nicio AIC, vei trece la trimestru din 2016, dar daca faci cumva vreo AIC anul acesta, treci la TVA lunar si il tii tot asa pana cel putin in 31.12.2016. Acuma daca ai numai importuri anul acesta si sub 100.000, treci la trimestru de la anul. Dar vezi articolul de care ziceam.

Scrie răspuns