monografie constructie in antrepriza

saboub325

monografie constructie in antrepriza

#1 Mesaj de saboub325 »

BUNA ZIUA...tin contabilitatea la 2 firme care au facut ctr intre ele ...una e de constructii si una de dezvoltare....obiectul este constructia de duplexuri de catre firma de constructii cu materialele ei pt firma de dezvoltare....acum trebuie intabulate la primarie la faza la gri ...si primaria vrea sa fie pe clasa 2 .........cum
sa procedez?
firma de contrsuctii taie facturi pe transe de lucrari ca i-a prestat servicii de ctr dezvoltatorului...

tomac

Re: monografie constructie in antrepriza

#2 Mesaj de tomac »

Degeaba vrea Primăria. Unele Primării se mai deșteaptă. Acceptă și bon de predare pe clasa 3. Că nu orice clădire e imobilizare. Dacă la mine la Beiuș, localitate cu până în 10000 de locuitori, primăria acceptă demult așa ceva, e cazul ca și funcționari din primării mai răsărite să vină la zi cu reglementările contabile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

scortarum

#3 Mesaj de scortarum »

@saboub325
Eu zic sa mergi la primarie si sa le spui sa citeasca OMFP 1802/2014, iti dau mai jos din el

4.5.2. Stocuri
    272. ‐ (1) Stocurile sunt active circulante:
    a) deținute pentru a fi vândute pe parcursul desfăşurării normale a activității;
    b) în curs de producție în vederea vânzării în procesul desfăşurării normale a activității; sau
    c) sub formă  de materii prime, materiale  şi alte consumabile care urmează să  fie folosite în
procesul de producție sau pentru prestarea de servicii.
    (2) În categoria stocurilor se cuprind şi activele cu ciclu lung de fabricație, destinate vânzării (de
exemplu, echipamente, nave, ansambluri sau complexuri de locuințe etc., realizate de entitățile ce au ca
activitate principală obținerea şi vânzarea unor astfel de produse
.
 (3) În cazul în care construcțiile sunt realizate în scopul exploatării pe termen lung, de către
entitatea care le‐a realizat, ele reprezintă imobilizări.
    (4) Terenurile cumpărate în scopul construirii pe acestea de construcții destinate vânzării, se
înregistrează la stocuri
.
 274.  ‐ (1) În cazul în care un activ care a fost inițial recunoscut la terenuri este folosit ulterior
pentru construirea de ansambluri de locuințe destinate vânzării, valoarea terenului se evidențiază distinct
la stocuri, la valoarea de înregistrare în contabilitate.
 275.  ‐ În cazul activelor de natura ansamblurilor sau complexurilor de locuințe care inițial erau
destinate vânzării  şi care ulterior îşi schimbă  destinația, urmând a fi folosite de entitate pe o perioadă 
îndelungată sau să  fie închiriate unor terți, în contabilitate se înregistrează  un transfer de la stocuri la
imobilizări corporale. Transferul se efectuează  la data schimbării destinației, la valoarea la care activele
erau înregistrate în contabilitate (reprezentată de cost)

Cu alte cuvinte, daca construesti ca sa-l vinzi, e pe clasa 3. Daca in schimb ai de gand sa-l tii pentru tine, e pe clasa 2.

saboub325

#4 Mesaj de saboub325 »

va multumesc pt raspunsuri.......am listat omf 1802 si il iau sub brat la primarie...

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Să le dai în cap cu el Să-l bage bine acolo :)
Iar pe viitor să nu le mai duci tu ce și cum. Să le ceri să-ți dea ei în scris motivul pentru care refuză, iar apoi să-i faci de râs. Că merită. Mai ales cei care sunt și aroganți nu doar nepregătiți. Pardon. E un pleonasm, de regulă cei nepregătiți sunt și aroganți :mrgreen:
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns