"despagubire" pentru impiedicare desfasurare activitate
"despagubire" pentru impiedicare desfasurare activitate
Un magazin isi desfasoara activitatea intr-un spatiu inchiriat. Proprietarul doreste renovarea spatiului si solicita eliberarea acestuia pt 2 luni. De asemenea este de acord sa despagubeasca(in baza unui contract) firma-magazin pentru aproximativ 2 luni cu o suma de bani pentru ca aceasta nu va avea activitate. Cum ar fi corect din punct de vedere contabil sa se inregistreze acesti bani in 2 cazuri: proprietar persoana fizica sau persoana juridica. Se impune emiterea unei facturi in cazul 2? Daca da acesta este in sfera TVA?
Re: "despagubire" pentru impiedicare desfasurare activitate
Nu v-ar ajuta mai bine să nu plătiți chiria(la înțelegere) o perioadă, la compensare cu timpul celor 2 luni de inactivitate?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Dacă veniturile din cele 2 luni depăsesc cheltuielile din cele 2 luni ce te faci?
@herganiec: Veniturile saptamanale sunt in medie de 1500 lei iar chiria pe saptamana e de 300 lei. Daca reparatiile tin 2 luni ar fi chiria pe 40 luni!
@septimiuv: Asta chiar n-am inteles: veniturile depasesc cheltuielile...?. Cel mult ia mai multi bani-pe 2 luni si lucrarile dureaza mai putin si atunci trebuie sa dea inapoi din ei.
@septimiuv: Asta chiar n-am inteles: veniturile depasesc cheltuielile...?. Cel mult ia mai multi bani-pe 2 luni si lucrarile dureaza mai putin si atunci trebuie sa dea inapoi din ei.
1500-300=1200
Veniturile sunt mai mare.
Dacă am merge pe managementul lui herganiec am pierde 1200lei venituri pe săptămână.
Veniturile sunt mai mare.
Dacă am merge pe managementul lui herganiec am pierde 1200lei venituri pe săptămână.
@tudosien nu aveam de unde stii despre ce sume este vorba.
acum cand ati dat detalii e diferenta foarte mare, nu aveti cum sa "compensati" pe o perioada decenta. Chiria e prea mica si nu se merita.
acum cand ati dat detalii e diferenta foarte mare, nu aveti cum sa "compensati" pe o perioada decenta. Chiria e prea mica si nu se merita.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Si pana la urma cum ramane:
- 4111= %7588/4427 daca e PJ
- 461=7588 daca e pe PF?
- 4111= %7588/4427 daca e PJ
- 461=7588 daca e pe PF?