Achizitie intracomunitara Anglia
-
Achizitie intracomunitara Anglia
Buna ziua, O firma din Romania platitoare de TVA cf art 153, neinregistrata in R.O.I achizitioneaza produse din Anglia. Furnizorul factureaza produsele cu TVA ( 20% ). Firma din Romania inregistreaza factura cu taxare inversa ,sau val factura cu tot cu TVA devine baza de impozitare in Romania, urmand ca sa solicite ulterior rambursarea TVA platit in Anglia. Multumesc mult
Re: Achizitie intracomunitara Anglia
TVA facturat de firma din Anglia devine parte a prețului de achiziție și firma din RO va achita 24% la acea sumă.
Pe factura din Anglia să fie înscris codul de TVA valid al firmei din RO. Acel cod să poată fi verificat în VIES. Dacă ambele situații se confirmă, luați legătura cu firma din Anglia să vă emită factură fără TVA.
Pe factura din Anglia să fie înscris codul de TVA valid al firmei din RO. Acel cod să poată fi verificat în VIES. Dacă ambele situații se confirmă, luați legătura cu firma din Anglia să vă emită factură fără TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Dar cum ramane cu inregistrarea in ROI? Am aceeasi situatie achizitie din Ungaria, firma platitoare de tva ,neinregistrata in ROI.Cum inregistram factura,cum deducem tva-ul?
Obligația de înregistrare în ROI există, dar nici nu intră în discuție deducerea TVA facturat de partenerii străini. Factura se înregistrează cu taxare inversă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.