In martie 2015 am angajat o d-na insarcinata care venea din somaj.
Pe 15 iunie a intrat in concediu de maternitate.
In baza de calcul intra si indemnizatia de somaj? Din OG 158 asa am inteles - totusi as vrea sa fiu sigura.
ART. 8
(1) Stagiul de cotizare în sistemul de asigurări sociale de sănătate, prevăzut la art. 7, se
constituie din însumarea perioadelor:
a) pentru care s-a achitat contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de către angajator
sau, după caz, de către asigurat, respectiv de către fondul de asigurare pentru accidente de
muncă şi boli profesionale sau bugetul asigurărilor pentru şomaj;
Stagiu de cotizare la sanatate -
Re: Stagiu de cotizare la sanatate -
Multumesc!
Inca o intrebare - am gresit calculul Concediului medical la iunie si iulie - cum procedez ca sa remediez situatia?
Inca o intrebare - am gresit calculul Concediului medical la iunie si iulie - cum procedez ca sa remediez situatia?
Redeschide lunile si corecteaza calculul. Daca sunt diferente de viramente, depui rectificativa la D112.
Eugen Pintea
Scuze, nu am fost destul de explicita - ma refeream ce trebuie sa fac vis-a-vis de CASMB, pentru ca am depus dosarele de recuperare cu exemplarul roz din CM si fiind calculul eronat, evident ca sunt completate gresit.
OK!
Dupa rectificarea declaratiei D112, intocmesti o noua cerere de rambursare. Cele doua documente, impreuna cu o adresa de inaintare, prin care soliciti ca sa fie inlocuita cererea de rambursare depusa initial sub numarul ..., prezentand motivul inlocuirii acesteia, le depui la casa.
Dupa rectificarea declaratiei D112, intocmesti o noua cerere de rambursare. Cele doua documente, impreuna cu o adresa de inaintare, prin care soliciti ca sa fie inlocuita cererea de rambursare depusa initial sub numarul ..., prezentand motivul inlocuirii acesteia, le depui la casa.
Eugen Pintea
Multumesc din nou !