anvelope din dezmembrari

samoilac

anvelope din dezmembrari

#1 Mesaj de samoilac »

buna ziua,

va rog sa ma ajutati in urmatoarea pb.

societate de transporturi cod caen 4941,vinde catre o alta societate anvelope de la o masina(trailer)

contarea corecta este: % =411
7071
4427 sau in loc de 7071 sa folosesc 7583

multumesc

paturcai

Re: anvelope din dezmembrari

#2 Mesaj de paturcai »

Trebuie sa stiti cel mai bine cum anume le-ati inregistrat in momentul achizitiei:
- fie ele au modificat in sens pozitiv (au crescut) valoarea imobilizarii
- fie au fost stocate sub forma unor obiecte de inventar fiind date ulterior in consum.
Definitiile va pot ajuta:
- un activ fix poate fi folosit in procesul de productie, poate fi inchiriat tertilor sau vandut, are o valoare limita minima de intrare in contabilitate si o durata mai mare de 1 an de utilizare fiind generatoare de beneficii economice viitoare. Si imi permit eu sa nuantez: si se poate folosi independent in felul in care arata. (In cazul de fata nu pot inchiria o anvelopa, si nu o pot folosi in niciun caz separat ca pe o unealta)
- un obiect de inventar este exact opusul unui activ fix, poate avea o valoare mai mare decat cea a unui mijloc fix (activ fix) o durata de folosinta mai mare decat 12 luni....dar nu poate fi folosit independent in nicio actiune, nu poate fi inchiriat sau vandut tertilor.

Fata de cele de mai sus, opinia mea este sa alegeti 7583 alte venituri din exploatare si nicidecum venituri din vanzarea marfurilor.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

fagarasa176

#3 Mesaj de fagarasa176 »

Credeti ca daca umpleti forumul cu aceeasi intrebare in topicuri diferite primiti raspuns mai repede?
http://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?f=10&t=32557
Pe forum fiecare raspunde/ajuta dupa cum are timp disponibil.
@p nu sunt de acord cu contul 7583 si sa iti explic si de ce.
Obiect de inventar nu se poate sa fie deorece nu poate fi folosit in mod independent de o persoana.
Sa maresti valoare trailerului prin modernizare nu se poate...deoarece nu aduci o imbunatatire
Eu le consider piese de schimb
Avand in vedere ca se dezmembreaza eu a-s considera acele anvelope reziduri...dar e doar o parere ce sa zic :wink:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Si totusi ce cont sa folosim?
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns