Referitor la plata TVA pt.achizitii intracomunitare.

tobocf

Referitor la plata TVA pt.achizitii intracomunitare.

#1 Mesaj de tobocf »

Buna, va rog mult sa ma lamauriti la urmatoarea speta:
Sunt intreprind.idivid. neplatitoare de Tva.M-am inregistrat in Roi pentru
achizitii intracomunitare, am primit un cod cu Ro si alt numar pe care il folosesc
In UE.In oct.2015 am achizitionat haine de 1682 euro.
Platesc TVA la ele? in cazul in care nu sunt platitoare de TVA in Romania.
Si depun decl.092 pana la data de 06.11.2015?
Va multumesc mult. O seara frumoasa.

pinteae

Re: Referitor la plata TVA pt.achizitii intracomunitare.

#2 Mesaj de pinteae »

Hainele achizitionate sunt supuse regimului normal de TVA sau regimului special (second-hand)? Pe factura primita de la furnizor se face referire la regimul de TVA aplicabil.
Daca achizitia este supusa regimului normal de TVA, atunci trebuie sa achiti TVA in Romania. Pentru aceasta trebuie sa depui decontul special de TVA D301.
Daca achizitia este supusa regimului second-hand, atunci nu datorezi TVA in Romania.
Eugen Pintea

tobocf

#3 Mesaj de tobocf »

Multumesc Eugen Pintea, pe facturi la val.TVA este 0 pentru ca are cod cu Ro cel emis de anaf.
Dar mai am o factura din sept. care are tva 105,30 euro . Pe acesta il platesc cel din factura?
Multumesc.

pinteae

#4 Mesaj de pinteae »

In mod normal ar fi trebuit sa te inregistrezi inainte de a face achizitia din septembrie, dar daca nu ai facut-o atunci cu acel TVA nu ai nicio treaba. El face parte din pretul de achizitie al marfii. Achizitia nu o declari in Romania si nu platesti niciun TVA.
Eugen Pintea

tobocf

#5 Mesaj de tobocf »

Iti multumesc foarte mult de sfat Eugen, actele sunt ale unei prietene foarte imprastiata, s-a achizionat de haine( sunt resturi de stoc) asa scrie pe factura, inainte de a se declara in Roi.Eu am gandit sa cumulez factura din sept.cu cea din oct.si sa o declar acum. Fac bine? Si depun declaratia 390 si 301 fara TVA de plata.
Inca o data multumesc mult.

pinteae

#6 Mesaj de pinteae »

Inregistreaza intrarile in luna la care face referinta. Declari prin D390 si D301 doar cele aferente lunii octombrie.
Eugen Pintea

tobocf

#7 Mesaj de tobocf »

Buna, Eugen Pintea din nou iti cer sfatul , inregistrand actele in Saga PS si am ajuns la actele de banca, apare in extras plata facturii din sept.2015 - 628 eur. ce fac?
Sa inregistrez si banca in octombrie si sa le declar, sau sa ignor extrasul de banca si sa nu inregistrez?
Exista un control incrucisat cu Ungaria?
Ajuta-ma te rog frumos si mult.Multumesc.

pinteae

#8 Mesaj de pinteae »

Exista control incrucisat cu toate statele din comunitate, inclusiv Ungaria. Dar cu atat mai mult cu cat achizitia a fost in perioada in care nu erai inregistrata si locul achizitiei a fost in Ungaria, reiterez spusele anterioare, ca nu ai de ce sa declari achizitia respectiva. Nu trebuie sa ignori extrasul, plata fiind facuta in octombrie, o inregistrezi in RJIP la data operatiunii.
Eugen Pintea

tobocf

#9 Mesaj de tobocf »

Multumesc foarte mult Eugen Pintea.

Scrie răspuns