impozit pe venit 3% sau impozit pe profit 5%
-
impozit pe venit 3% sau impozit pe profit 5%
Buna ziua! As vrea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: detin un bar care are program de activitate de la orele 17-5.30, si sunt platitor de impozit pe venit de 3%.Zilele acestea am avut control ANAF si m-au pus sa calculez sumele incasate dupa ora 22 pentru a le impozita cu 5% (adica 2% diferenta pana la 5%) si binenteles sa fac declaratii rectificative pentru perioada de 3 ani de cand functioneaza barul. Va rog sa-mi raspundeti daca ati intalnit o asemenea situatie si cum ati facut?
Va multumesc din suflet!
Va multumesc din suflet!
- fagarasa176
Re: impozit pe venit 3% sau impozit pe profit 5%
Ca baza legala au luat art. 18 din CF
Dar el se refera la IMPOZITUL PE PROFIT deci din punctul meu de vedere incadrarea celor de la control este eronata si nu are baza legalaART. 18 Impozit minim
(1) Contribuabilii care desfăşoară activităţi de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive, inclusiv persoanele juridice care realizează aceste venituri în baza unui contract de asociere, şi în cazul cărora impozitul pe profit datorat pentru activităţile prevăzute în acest articol este mai mic decât 5% din veniturile respective sunt obligaţi la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri înregistrate.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
La fel am gandit si eu. Ce ma sfatuiti sa fac contestatie la PV?
Obiectul contestatiei poate fi decizia de impunere sau dispozitia de masuri.
PV nu se contesta decat impreuna cu deciziile de mai sus.
PV nu se contesta decat impreuna cu deciziile de mai sus.
Marian Apetre
-
-
Va rog sa ma ajutati !
Astazi am primit PV impreuna cu Dispozitia privind masurile stabilite si la
Masura 1 spune: Societatea va evidentia distinct veniturile realizate din activitatea de Bar de noapte pentru perioada de prescriptie si pentru cea viitoare in conf.cu art.18, alin (1), din L 571/2003,R
TERMEN 10 zile de la primirea prezentei
MOTIVELE DE FAPT: Societatea a declarat eronat obligatiile cu titlu Impozit pe venit din activitatea de Bar de noapte
TEMEIUL DE DREPT impozit pe venit din activitatea Bar de Noapte a fost evidentiat necorespunzator si a fost stabilit cu incalcarea urmatoarelor temeiuri de drept: art.18, alin (1), din L 571/2003R si pct.11 di Norme de aplicare L 571/2003 R
Eu sunt platitor de 3% -impozit pe venit.
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un model de contestatie la masurile din PV.
Va multumesc din suflet!
Astazi am primit PV impreuna cu Dispozitia privind masurile stabilite si la
Masura 1 spune: Societatea va evidentia distinct veniturile realizate din activitatea de Bar de noapte pentru perioada de prescriptie si pentru cea viitoare in conf.cu art.18, alin (1), din L 571/2003,R
TERMEN 10 zile de la primirea prezentei
MOTIVELE DE FAPT: Societatea a declarat eronat obligatiile cu titlu Impozit pe venit din activitatea de Bar de noapte
TEMEIUL DE DREPT impozit pe venit din activitatea Bar de Noapte a fost evidentiat necorespunzator si a fost stabilit cu incalcarea urmatoarelor temeiuri de drept: art.18, alin (1), din L 571/2003R si pct.11 di Norme de aplicare L 571/2003 R
Eu sunt platitor de 3% -impozit pe venit.
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un model de contestatie la masurile din PV.
Va multumesc din suflet!
MODEL CONTESTAŢIE
A. Datele de identificare a contestatorului:
S.C. ........ S.R.L. cu sediul în ........, str. ........, nr. ........, jud. ........, CIF ........, nr. înreg. la RC ........, prin reprezentant legal ........ - administrator.
B. Obiectul contestaţiei:
Dispoziţia de măsuri nr. ......../........, act întocmit de catre organele de inspectie fiscala din cadrul DGRF ........, AJFP ........, , prin care s-a stabilit măsura ........................;
Actul de mai sus au fost comunicat la data de .........
C. Motivele de fapt şi de drept:
În drept,
Temeiul de drept în baza căruia societata noastră a achitat impozitul pe veniturile microîntreprinderilor este TITLUL IV^1 Cod Fiscal, care la art. 112^2 cuprinde dispozitii imperative
Temeiul de drept invocat de catre organele de inspectie fiscala, este eronat, aceste prevederi facand parte din TITLUL II Impozitul pe profit.
În fapt,
Societatea noastra a devenit platitoare de impozit micro la date de ... etc
[aici se descriu faptele, inclusiv contolul echipei de inspectie]
Apreciem ca măsura stabilită de catre echipa de inspectie fiscala prin Dispoziţia de măsuri nr. .../.... este netemeinică şi nelegală, cu interpretarea greşită a prevederilor legale aplicabile în materia completării declaraţiilor fiscale.
Solicităm anularea Dispoziţiei de măsuri nr. .../...
Anexăm:
Dispoziţiei de măsuri nr. .../... în copie;
Balanţa de verificare încheiată pe anul precedent si curent.
Reprezentant legal,
L.S.
A. Datele de identificare a contestatorului:
S.C. ........ S.R.L. cu sediul în ........, str. ........, nr. ........, jud. ........, CIF ........, nr. înreg. la RC ........, prin reprezentant legal ........ - administrator.
B. Obiectul contestaţiei:
Dispoziţia de măsuri nr. ......../........, act întocmit de catre organele de inspectie fiscala din cadrul DGRF ........, AJFP ........, , prin care s-a stabilit măsura ........................;
Actul de mai sus au fost comunicat la data de .........
C. Motivele de fapt şi de drept:
În drept,
Temeiul de drept în baza căruia societata noastră a achitat impozitul pe veniturile microîntreprinderilor este TITLUL IV^1 Cod Fiscal, care la art. 112^2 cuprinde dispozitii imperative
Temeiul de drept invocat de catre organele de inspectie fiscala, este eronat, aceste prevederi facand parte din TITLUL II Impozitul pe profit.
În fapt,
Societatea noastra a devenit platitoare de impozit micro la date de ... etc
[aici se descriu faptele, inclusiv contolul echipei de inspectie]
Apreciem ca măsura stabilită de catre echipa de inspectie fiscala prin Dispoziţia de măsuri nr. .../.... este netemeinică şi nelegală, cu interpretarea greşită a prevederilor legale aplicabile în materia completării declaraţiilor fiscale.
Solicităm anularea Dispoziţiei de măsuri nr. .../...
Anexăm:
Dispoziţiei de măsuri nr. .../... în copie;
Balanţa de verificare încheiată pe anul precedent si curent.
Reprezentant legal,
L.S.
Marian Apetre
-
vA MULTUMESC!
-
Astazi am depus contestatia la Dispozitia de masuri dar cred ca voi primi raspuns ca isi mentin MASURILE din dispozitie, deoarece mai inainte de a depune contestatia am discutat cu seful serviciului de inspectie fiscala si mi-a spus ca in opinia dumnealui masurile sunt legale deoarece conf. ART 18 CF
impozitul pe microintreprinderi este o ramura a impozitului pe profit.
Daca ma puteti sfatui ce as putea sa mai fac in conditiile in care primesc raspuns ca isi mentin Masurile , altceva decat sa ma apuc ca diferentiez incasarile de la ora 22 in sus pe perioada de trei ani?
Va multumesc din suflet!
impozitul pe microintreprinderi este o ramura a impozitului pe profit.
Daca ma puteti sfatui ce as putea sa mai fac in conditiile in care primesc raspuns ca isi mentin Masurile , altceva decat sa ma apuc ca diferentiez incasarile de la ora 22 in sus pe perioada de trei ani?
Va multumesc din suflet!
zaboloteanum scrie: seful serviciului de inspectie fiscala si mi-a spus ca in opinia dumnealui masurile sunt legale deoarece conf. ART 18 CF impozitul pe microintreprinderi este o ramura a impozitului pe profit.

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Da, exact ce spuneam - opiniile inspectorilor fiscali înlocuiesc cu brio legea și normele legale. Aștept cu interes ziua în care impozitul pe profit va fi reglementat de titlul de contribuții sociale, pentru că se știe că veniturile din activități independente sunt supuse TVA și impozitului pe profit care e o ramură impozitelor și taxelor locale. Mare e grădina .... dar și mulți care au sărit gardul când poarta era deschisă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
- fagarasa176
E doar o opninie neargumentata de inscrisuri legalezaboloteanum scrie: in opinia dumnealui masurile sunt legale
Si mai e si sef

Pun pariu ca e numit politic ca toate pramatiile astea care ne "conduc" tara in prapastie
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Buna!
Am si eu un caz care are legatura cu acest 5%(cred eu dar nu sunt sigura). O societate cu cod caen 5630- restaurante, are program 9-23.30 si la momentul acesta este platitoare de impozit pe venit. In decembrie o sa depaseasca plafonul de 65000 euro deci o sa treaca la impozit pe profit incepand cu 01 oct. Per an 2015 este pe pierdere si o sa depun d101 anul urmator(desi e ca naiba ca apoi o sa trec inapoi la impozit pe venit din ianuarie 2015 cand plafonul o sa fie 100000 euro). In acest caz expus de mine trebuie sa calculez impozit pe profit de 5% pentru veniturile obtinute dupa orele 22???
Am si eu un caz care are legatura cu acest 5%(cred eu dar nu sunt sigura). O societate cu cod caen 5630- restaurante, are program 9-23.30 si la momentul acesta este platitoare de impozit pe venit. In decembrie o sa depaseasca plafonul de 65000 euro deci o sa treaca la impozit pe profit incepand cu 01 oct. Per an 2015 este pe pierdere si o sa depun d101 anul urmator(desi e ca naiba ca apoi o sa trec inapoi la impozit pe venit din ianuarie 2015 cand plafonul o sa fie 100000 euro). In acest caz expus de mine trebuie sa calculez impozit pe profit de 5% pentru veniturile obtinute dupa orele 22???
Interpretarea conform căreia se impune cu 5% venitul obținut după ora 22 este falsă în opinia mea. Nu contează programul în sine. Codul fiscal nu se corelează cu codul muncii legat de orele de noapte. Nicidecum. Codul fiscal la art.18 face referire la tipul de activitate nu la programul de funcționare.
În România activitățile acestea sunt definite foarte clar în HG 843/1999. Dacă vă încadrați în una din acele definiții cu o activitate regăsită la art.18 din CF datorați impozit de 5% pentru venitul obținut din acea activitate exclusiv.Contribuabilii care desfășoară activități de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive, inclusiv persoanele juridice care realizează aceste venituri în baza unui contract de asociere, şi în cazul cărora impozitul pe profit datorat pentru activitățile prevăzute în acest articol este mai mic decât 5% din veniturile respective sunt obligați la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri înregistrate.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc ca ati facut din nou lumina in mintea mea ! Nu ma incadrez in categoria acelor contribuabili.