buna ziua, am o nelamurire legata de creerea gestiunilor global-valoric la vanzarile cu amanuntul, am doua cote de tva de 24% si 9% am creat doua gestiuni din fisiere gestiuni cu cele doua cote la ambele am trecut la denumire nedefinit pana aici zic eu totul bine, insa in momentul in care inregistrez o factura sa spun cu cota tva 24% este bine dar daca ulterior am o factura cu cota de 9% constat ca gestiunea cu aceasta cota este stearsa din gestiuni si trebuie sa o adaug din nou si asa pentru fiecare cota in parte, imi ramane in gestiuni doar gestiunea cu cota ultimei facturi inregistrate, unde gresesc ce ar trebui sa fac sa nu se mai stearga una din gestiuni?
va multumesc
vanzari cu amanuntul
Re: vanzari cu amanuntul
Ai creat doua gestiuni global-valorice. Le poti denumi cum doresti, doar ca la conturi vei asocia fiecarei gestiuni cate un analitic. De exemplu: pentru marfa cu TVA 24% o sa utilizezi analiticele 371.1, 378.1, 4428.1, 607.1, 707.1; iar pentru marfa cu TVA 9% o sa utilizezi analiticele 371.2, 378.2, 4428.2, 607.2, 707.2.
Atunci cand introduci receptiile, nu este nevoie sa alegi gestiunea deoarece vei merge pe nedefinit. Selectia pe gestiune se va face prin intermediul contului pe care-l introduci in linia respectiva, a receptiei. Astfel, daca vei utiliza contul 371.1, atunci marfa se va inregistra in gestiunea aferenta marfurilor cu TVA 24%, iar daca folosesti contul 371.2 inregistrarea se va face pe marfa cu TVA 9%.
In cazul acesta, notiunea de gestiune are un alt inteles. Marfurile sunt in acelasi magazin, dar fiind cote diferite de TVA, evidenta o conduci separat pentru a putea face descarcarea de gestiune.
Atunci cand introduci receptiile, nu este nevoie sa alegi gestiunea deoarece vei merge pe nedefinit. Selectia pe gestiune se va face prin intermediul contului pe care-l introduci in linia respectiva, a receptiei. Astfel, daca vei utiliza contul 371.1, atunci marfa se va inregistra in gestiunea aferenta marfurilor cu TVA 24%, iar daca folosesti contul 371.2 inregistrarea se va face pe marfa cu TVA 9%.
In cazul acesta, notiunea de gestiune are un alt inteles. Marfurile sunt in acelasi magazin, dar fiind cote diferite de TVA, evidenta o conduci separat pentru a putea face descarcarea de gestiune.
Eugen Pintea