In situatia in care societatea cumpara lemne de foc pentru incalzirea sediului social, este in regula sa le inregistrez pe 3028 si sa inregistrez lunar cheltuieli pe 6028?
Aceeasi societate are conform facturilor de achizitie: centrala pe lemne, raditorare, hidrofor si tamplarie PVC, acestea s-au montat la o persoasa fizica ( fiul administratorului), ii poate elibera o factura de vanzari+prestari servicii pentru a se scadea din gestiune, cu aceeasi valoare de achizitie?
Va multumesc!
Lemne incalzire sediu social
- fagarasa176
Re: Lemne incalzire sediu social
Este okbedregeanuo scrie:In situatia in care societatea cumpara lemne de foc pentru incalzirea sediului social, este in regula sa le inregistrez pe 3028 si sa inregistrez lunar cheltuieli pe 6028?
Iti trebuie un mic adaosbedregeanuo scrie: cu aceeasi valoare de achizitie?
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
- fagarasa176
Art.17 din Ordonanţa nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă

M-ati inebunit cu legea asta, oameni buni invatati sa cititi legea in totalitatea ei nu doar primele trei cuvinte, cititi exceptiile, vedeti ce urmeaza si dupa virgula.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... 6&#p169976
Ca sa nu mai zic ca vanzarea la pret de intrare nu inseamna "in pierdere" ...
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... 6&#p169976
Ca sa nu mai zic ca vanzarea la pret de intrare nu inseamna "in pierdere" ...
Marian Apetre
- fagarasa176
Marian...fara suparare dar chiar am citit exceptiile, nu sunt genul de om care sa nu citeasca si virgulele
Cam unde se incadreaza cazul de fata?
Din punctul meu de vedere la nici una dintre exceptii
Plus ca vanzarea in pierdere, asa cum este definita, este si vanzarea la pretul de intrare

Cam unde se incadreaza cazul de fata?
Din punctul meu de vedere la nici una dintre exceptii
Plus ca vanzarea in pierdere, asa cum este definita, este si vanzarea la pretul de intrare
Acum explica te rog ce imi scapaArt. 17.
Este interzis oricărui comerciant să ofere sau să vândă produse în pierdere, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 16 lit. a) -c), e)-i), precum şi în cazul produselor aflate în pachete de servicii. Prin vânzare în pierdere, în sensul prezentei ordonanţe, se înţelege orice vânzare la un preţ egal sau inferior costului de achiziţie, astfel cum acesta este definit în reglementările legale în vigoare.

Citeste link-ul de la discutia mai veche.
Daca-l citisi si tot acolo ai ramas, asta este ...
Daca-l citisi si tot acolo ai ramas, asta este ...
Marian Apetre
- fagarasa176
Daca te referi la exceptia de la litera h), am inteles la ce vrei sa zici
Dar aici nu exista un mediu concurential, cel mai probabil firma respectiva nu se ocupa cu comercializarea de centrale termice, pentru a-si alinia pretul de vanzare cu cel al concurentei.
Daca nu te referi la litera h)....imi pare rau nu stiu la ce te referi
PS: nu mai fi asa "morocanos" in raspunsuri, mai sunt si persoane, ca mine de altfel
, carora trebuie sa le desenezi unele detalii ca sa inteleaga
Dar aici nu exista un mediu concurential, cel mai probabil firma respectiva nu se ocupa cu comercializarea de centrale termice, pentru a-si alinia pretul de vanzare cu cel al concurentei.
Daca nu te referi la litera h)....imi pare rau nu stiu la ce te referi

PS: nu mai fi asa "morocanos" in raspunsuri, mai sunt si persoane, ca mine de altfel