Buna ziua.
Am o factura de furnizor din ungaria, am achizitionat un obiect de inventar din Ungaria.Factura este in HUF si este cu TVA.
Deci am baza 17238+tva 4654=21893 huf
Cum introduc in Saga? Valoarea totala de 21.893 huf?
Trebuie depusa declaratia 390?
Multumesc.
factura externa cu tva
Re: factura externa cu tva
Da, TVA devine taxă nerecuperabilă ce se include în preț. Operați-o ca factură, nu cu taxare inversă. Nu va apărea în D390.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am procedat cum ati spus.
Am nota contabila 303=401 cu valoare totala(baza+tva). Este corect?
Am tot citit si unii ziceau ca se declara altii nu.
Ca sa inteleg:
-daca furnizorul are cod valid de tva si factureaza cu tva atunci nu se declara in d390
-daca furnizorul are cod valid de tva si factureaza fara tva atunci se declara in d390 si se inregistreaza 4426=4427
?
Am nota contabila 303=401 cu valoare totala(baza+tva). Este corect?
Am tot citit si unii ziceau ca se declara altii nu.
Ca sa inteleg:
-daca furnizorul are cod valid de tva si factureaza cu tva atunci nu se declara in d390
-daca furnizorul are cod valid de tva si factureaza fara tva atunci se declara in d390 si se inregistreaza 4426=4427
?
Pentru a fi AIC trebuie făcută dovada livrării bunurilor dintr-un stat membru în altul. Cu alte documente decât factura. Dacă nu există acele documente nu se declară în D390 ca o achiziție intracomunitară.
Si daca este adus cu masina societatii?
Colegii au fost in delegatie in Ungaria, si au cumparat acest obiect de inventar.
Colegii au fost in delegatie in Ungaria, si au cumparat acest obiect de inventar.
Atunci faceți cum v-am scris. De aceea nici cel din Ungaria nu a facturat fără TVA pentru că-i lipsea documentul de transport cu care să facă dovada că a livrat bunurile în România.