Buna ziua,
La o societate , am depasit CA de 220000 lei si am depus 088. I s-a anulat codul de tva intrucat persoana impozabila nu justifica intentia si capacitatea de a desfasura activ. ec .(lit h)
Imi trimite ANAF-ul decizie prin care imi cere :citez,,pe facturile emise nu se indica cota de taxa aplicata si nici suma taxei colectate , intrucat societatea nu mai are un cod valid de tva "
Specific faptul ca pe 01.11.2015 am fost platitori de tva si pe 02.11.2015 ne-au instiintat ca s-a anulat codul de tva.
In acest caz , va rog sa ma ajutati:
Fac facturi fara tva?
Fac decl 311 - care se completeaza manual??? si se depune la fisc fara posibilitatea de a se depune on-line?
Cum introduc in saga aceste facturi ?inteleg ca nu trebuie sa apara conturile de tva in contabilitate respectiv 4423 4424 4426 4427
Va multumesc !!!
cod tva invalid
Re: cod tva invalid
1. Cu sau fără TVA oricum aveți obligați colectării taxei.
2. Da. Se completează manual și se depune doar la ghișeu.
3. Operați facturile fără TVA și la finele lunii, calculați taxa datorată. Suma rezultată o înregistrați 635=4423 prin articole contabile.
2. Da. Se completează manual și se depune doar la ghișeu.
3. Operați facturile fără TVA și la finele lunii, calculați taxa datorată. Suma rezultată o înregistrați 635=4423 prin articole contabile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Nu 635=446 ????
Multumesc ptr promtitudine si colaborare !
Introduc facturile pe iesiri sau nu ?cu tva sau nu ?
inteleg ca saga nu -mi face 311 !!!!
Multumesc ptr promtitudine si colaborare !
Introduc facturile pe iesiri sau nu ?cu tva sau nu ?
inteleg ca saga nu -mi face 311 !!!!
De ce 446? Nu e TVA ceea ce datorați? Nu plătiți în cont de TVA? De ce ați contabiliza în 446? Faptul că aveți codul de TVA anulat nu înseamnă că în contabilitate nu puteți folosi conturi cum este 4423.
Aveți două variante de operare:
1. operați fără TVA și atunci la finele lunii veți întocmi articol contabil așa cum am arătat
2. operați cu TVA, ceea ce înseamnă că la validare se vor genera note de genul
4111=707
4111=4427
și la finele lunii 4427=4423
Eu cred că cea de-a doua variantă este cea mai indicată, pentru că este cea care transpune contabil obligația de la art.11 cod fiscal.
Aveți două variante de operare:
1. operați fără TVA și atunci la finele lunii veți întocmi articol contabil așa cum am arătat
2. operați cu TVA, ceea ce înseamnă că la validare se vor genera note de genul
4111=707
4111=4427
și la finele lunii 4427=4423
Eu cred că cea de-a doua variantă este cea mai indicată, pentru că este cea care transpune contabil obligația de la art.11 cod fiscal.
Factura mea de vanzare este in valoare de 3015 lei . Care este tva ce va trebui declarat in 311 si platit;724 lei sau 584 lei ????
Acest tva trebuie sa-mi apara in jurnalul de vanzari???
Multumesc anticipat
Acest tva trebuie sa-mi apara in jurnalul de vanzari???
Multumesc anticipat
Dacă TVA e inclus și prețurile sunt finale atunci 584 lei, altfel 724. Da, trebuie să apară în jurnal. De aceea am propus eu introducerea prin ieșiri cu colectare de TVA și trecerea din colectat în TVA de plată cu articol contabil la finele lunii.
Am si eu la o societate care este in aceeasi situatie si vrea sa vanda teren extravilan si constructii vechi. Cum trebuie sa facturez? Cu TVA sau fara TVA aceste imobilizari?
Ptr data de 01.11.2015 sunt platitor de tva .
Am acizitie de 99 lei din care 19 lei tva , iar vanzari am incepand cu data de 3.11.2015,
Cum trebuie sa procedez ??? fac 300 ptr data de 01.11?
fac 311 ptr perioada 02.11-30.11?
ce sa intapla cu cei 19 lei?
Am acizitie de 99 lei din care 19 lei tva , iar vanzari am incepand cu data de 3.11.2015,
Cum trebuie sa procedez ??? fac 300 ptr data de 01.11?
fac 311 ptr perioada 02.11-30.11?
ce sa intapla cu cei 19 lei?
Da, se face decont de TVA pentru noiembrie în care se va reflecta cumpărarea de 99 lei cu 19 lei TVA.
Cei 19 lei se deduc, dar dacă la 2/11 bunurile sunt în stoc se va ajusta TVA cu pricina. Altfel se va trece pe 4424 la închiderea TVA.
Cei 19 lei se deduc, dar dacă la 2/11 bunurile sunt în stoc se va ajusta TVA cu pricina. Altfel se va trece pe 4424 la închiderea TVA.