titular Ii,indemn. de crestere copil,indemn. de somaj

urs553

titular Ii,indemn. de crestere copil,indemn. de somaj

#1 Mesaj de urs553 »

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie mai complicata,va rog sa ma ajutati cu pareri.
Descrierea situatiei:
Titulara unei Intreprinderi indivividuala in prezent beneficieaza de indemnizatie de somaj,fiind in concediu prenatal.
Intreprinderea individuala este recent infiintata.Activitatea principala : caen 4781 Comert cu amanuntul al produselor alimentare, bauturilor si produselor din tutun efectuat prin standuri, chioscuri si piete.
Titulara doreste sa aleaga sistemul de impozitare pe baza de norma de venit,ceea ce este posibil avand in vedere nomenclatorul activitatilor pt care este prevazut acest tip de impozitare in jud.Bihor.Norma de venit anuala pt aceasta activitate este de 12.100 lei

Probleme apar la indemnizatia de somaj si la indemnizatia de crestere a copilului.
1. Mai poate beneficia in continuare de indemnizatie de somaj,avand in vedere ca norma de venit/luna va fi mai mare decat ISR(indicatorul social de referinta, 500 lei) ?
2. Va putea beneficia de indemnizatie de crestere a copilului ? avand in vedere ca norma anuala de venit va fi mai mare decat 6xISR=3000 lei(limita prevazuta de L126/2014) ?

va multumesc pentru opinii.

tomac

Re: titular Ii,indemn. de crestere copil,indemn. de somaj

#2 Mesaj de tomac »

1. Eu zic că da. Pentru că realizarea de venituri din activități independente chiar dacă sunt mai mari decât ISR contează numai dacă există un contract de asigurare pentru șomaj și beneficiază de indemnizație de șomaj în baza acelui contract și nu urmare a încetării unui raport de muncă.
2. Pierde indemnizația.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

urs553

Re: titular Ii,indemn. de crestere copil,indemn. de somaj

#3 Mesaj de urs553 »

@TomaC
Mersi pt parere.

Scrie răspuns