Bilant Lichidare

danc98

Bilant Lichidare

#1 Mesaj de danc98 »

Buna tuturor.
In 29 septembrie 2015 ANAF a facut precizari legate de lichidarea societatilor, si anume bilantul inainte de lichidare ... formular S1036 si bilant dupa lichidare ..... formular S1039, in care se ataseaza (zip) situatia financiara scanata.
In urma discutiilor telefonice cu serviciul contribuabili am inteles ca in primul bilant se declara comparativ 31.12.2014 si data inceperii dizolvarii (in cazul meu 30.07.2015) iar in cel de-al II-lea se declara comparativ data inceperii dizolvarii (30.07.2015) si situatia de dupa lichidare (adica 0).
1. A gasit cineva acest formular S1036 .... legat de dizolvare-lichidare?
2. In atasamentul celui de-al II-lea bilant ce formular de situatie financiara se completeaza, S ....?
Sper sa nu plictisesc pe nimeni, si poate raspunsul va fi util si altora .
Multumesc

apetrem

Re: Bilant Lichidare

#2 Mesaj de apetrem »

Marian Apetre

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Și poate le listați și ăsta https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/D ... 082015.pdf și să vă explice cum S1036 ce este pentru fond de pensii poate deveni bilanț de lichidare/dizolvare sau ce vor ei să spună.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

parpalac937

#4 Mesaj de parpalac937 »

Am reusit sa vorbesc eu cu cei care au emis comunicatul, respectiv Anaf Teleorman si dupa lungi dezbateri mi-au comunicat urmatoarele:
- se depune S1039 cu prima bifa (incepere lichidare) si nu S1036, in momentul in care incepe lichidarea (aici nu stim exact daca dupa ce se publica dizolvarea in MO sau la data publicarii dizolvarii pe site-ul ONRC sau dupa expirarea termenului de atat). Din pacate nu se stie care este termenul in care trebuie depus acest bilant, in special in cazul unei dizolvari volunatre;
- se depune S1004 in termen de 90 zile de la incheierea exercitiului financiar, daca pana la acea data nu s-a finalizat lichidarea;
- se depune iarasi S1039 cu a doua bifa si cu S1004 in atasament, la sfarsitul lichidarii;

Sper sa va fie de folos.

Scrie răspuns