impozit venit
Re: impozit venit
Nu de acolo comparați, ci de la total cheltuieli, inclusiv alea nedeductibile fiscal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Daca fac cum spuneti dv ar fi asa:
total ch ( inclusiv si cele nededeductibile)340.487 din reg de ev fiscala iar in D101 ch de explaoatare 339.009 + ch financiare 238 = 339.247
diferenta dintr ch din D100 si registru e in valoare de 1.240 lei , si daca verific pe fiecare cont de cheltuieli aceeasi suma de 1.240 o am in contul 615 dar 615 nu este deductibil ?
total ch ( inclusiv si cele nededeductibile)340.487 din reg de ev fiscala iar in D101 ch de explaoatare 339.009 + ch financiare 238 = 339.247
diferenta dintr ch din D100 si registru e in valoare de 1.240 lei , si daca verific pe fiecare cont de cheltuieli aceeasi suma de 1.240 o am in contul 615 dar 615 nu este deductibil ?
De ce nu ar fi deductibilă?
În D101 la cheltuieli pe rd.2 se înscriu toate cheltuielile, indiferent că sunt sau nu deductibile. Și se înscriu doar cele ce se închid prin 121.
În D101 la cheltuieli pe rd.2 se înscriu toate cheltuielile, indiferent că sunt sau nu deductibile. Și se înscriu doar cele ce se închid prin 121.
Datorita ajutorului primit de la dv incepe sa se faca lumina si sa inteleg corelatiile intre registrul de evidenta fiscala si d101 :
concluzia mea este:
- daca la rd 2 trec manual suma totala a ch din exploatare incepe sa-mi bata:
profitul impozabil din D101 cu cel din registru ,
Rezultatul brut ( ven totale - ch totale) din D101 bate cu cel din Registru
Dar , este corect sa corectez eu sumele preluate de program ? ati avut aceasta situatie ? nu stiu din ce motive prelua ch de exploatare cu suma de 1240 mai putin. Ar trebuii sa mai verific si alte sume din D101 cu balanta ?
Va trimit mii de multumiri pt ajutor
concluzia mea este:
- daca la rd 2 trec manual suma totala a ch din exploatare incepe sa-mi bata:
profitul impozabil din D101 cu cel din registru ,
Rezultatul brut ( ven totale - ch totale) din D101 bate cu cel din Registru
Dar , este corect sa corectez eu sumele preluate de program ? ati avut aceasta situatie ? nu stiu din ce motive prelua ch de exploatare cu suma de 1240 mai putin. Ar trebuii sa mai verific si alte sume din D101 cu balanta ?
Va trimit mii de multumiri pt ajutor
Verificați unde aveți astfel de sume. vedeți fișa contului. Dacă există înregistrare de tip contdebit diferit de clasa 6=cont din clasa 6, atunci nu e corect să corectați în D101. Un răspuns concret nu puteți primi decât dacă vă vede cineva informația din baza de date. Doar așa din ceea ce se scrie aici e oarecum dificil de a ghici ce s-a întâmplat.
Spre știință însă: între registrul de evidență fiscală și D101 nu există nici o corelație, iar între balanță și 101 nici atât. Vă las să descoperiți de ce afirm eu asta. Răspunsul se găsește în codul fiscal și în regulile contabile din OMFP 3055/2009 sau 1802/2014.
Spre știință însă: între registrul de evidență fiscală și D101 nu există nici o corelație, iar între balanță și 101 nici atât. Vă las să descoperiți de ce afirm eu asta. Răspunsul se găsește în codul fiscal și în regulile contabile din OMFP 3055/2009 sau 1802/2014.
Multumesc pentru raspuns , mai insist pe documentare cum ati zis si dv , ca doar nu e un balaur asa de mare D101 sa nu-l dovedesc