Salutari,
Cum inregistrez o factura de servicii electronice emisa de un un furnizor din SUA?
Pana acum mergeam in SAGA la intrari valuta si selectam la tip E: exceptii conform art. 133(2) si imi ducea automat TVA-ul corect in D300. Acum ca s-a aborgat art. 133(2)cum ar trebui sa inregistrarez in SAGA?
Mersi!
Factura achizitie servicii electronice SUA
-
-
Re: Factura achizitie servicii electronice SUA
Intre timp am aflat de la SAGA, pentru cei care au situatii asemanatoare, este o achiziție scutită, fără TVA si nu se declara in D 390.
Societatea din SUA este obligata sa se inregistreze intr-una din tarile UE, primind un cod de inregistrare special in scopuri de TVA, in vederea aplicarii regimului special pentru toate serviciile electronice, prestate doar catre persoane neimpozabile stabilite in Uniunea Europeana iar achizitia de servicii nu este considerata achizitie intracomunitara.
Salutari!
Societatea din SUA este obligata sa se inregistreze intr-una din tarile UE, primind un cod de inregistrare special in scopuri de TVA, in vederea aplicarii regimului special pentru toate serviciile electronice, prestate doar catre persoane neimpozabile stabilite in Uniunea Europeana iar achizitia de servicii nu este considerata achizitie intracomunitara.
Salutari!