data depunere decont

ionescuc449

data depunere decont

#1 Mesaj de ionescuc449 »

buna ziua,
am si eu doua problemute:
1.daca salariatii au fost plecati in deplasare si nu au primit avans spre decontare dar va trebui sa le dam diurna, conteaza pe ce data depun decontul pentru a lua diurna?
2.daca deplasarea s-a facut o saptamana intreaga, s-au intors acasa in week-end si au mai plecat 1 zi saptamana urmatoare, trebuie facture doua delegatii?

herganiec

Re: data depunere decont

#2 Mesaj de herganiec »

1. pt diurna de deplasare trebuie sa iaba ordin de delegatie. Nu conteaza daca au luat avand sau nu. Le calcualti pe ordinul de deplasare cat se cuvine si le platiti odata tot.
2.da. e alta deplasare.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

ionescuc449

#3 Mesaj de ionescuc449 »

dar conteaza in cate zile de la revenirea la firma i se plateste aceasta diurna?

cernatv

#4 Mesaj de cernatv »

Nu. Numai daca lua avans trebuia sa depuna delegatia in maxim 3 zile de la intoarcere.

ionescuc449

#5 Mesaj de ionescuc449 »

multumesc

robut

#6 Mesaj de robut »

Am o firma de transport unde soferii pleaca in cursa (Italia) de vineri si se intorc luni.
Eu le acord diurna pentru 3 zile 127.50 lei de persoana. Dorm doar o noapte in Italia la rude, in cazul acesta ar trebui sa le acord 35 eur diurna externa?
Multumesc.

stefi

#7 Mesaj de stefi »

Eu acord diurna externa din momentul trecerii granitei Romaniei si pana in momentul revenirii in tara, sambata si duminica inclus in diurna, deoarece si in aceste zile trebuie sa manance...Deci nr.de zile * 35 e rezulta diurna.

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

asa si trebuie. nu conteaza unde doarme. Diurna nu e pentru cazare neaparat.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

robut

#9 Mesaj de robut »

si atunci e bine daca le acord o zi diurna interna si pentru 2 zile diurna externa?

herganiec

#10 Mesaj de herganiec »

pai respectati regula.. prima zi minim 12 ore iar urmatoarele 24 de ore integral.

robut

#11 Mesaj de robut »

cum sa calculez ce diurna li se cuvine, daca pana la granita fac 8-10 ore dus, si la fel intors?
se pleaca de vineri intre 10-12 si se intorc luni 14-16 , imi puteti spune ce diurna li se cuvine?
multumesc.

herganiec

#12 Mesaj de herganiec »

Diurna se acorda atat in tara, cat si in strainatate

Conform normelor, diurna se acorda pe zi calendaristica.

In interiorul tarii, diurna este stabilita la nivelul legal acordat institutiilor publice, indexata cu 2.5, si se va acorda in cazul in care delegarea se realizeaza intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 5 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca, se arata in HG nr. 1860/2006. Indemnizatia se va acorda salariatului indiferent de functia pe care acesta o indeplineste si de autoritatea sau institutia publica in care isi desfasoara activitatea.

Numarul zilelor calendaristice in care persoana se afla in delegare se socoteste de la data si ora plecarii pana la data si ora inapoierii mijlocului de transport din si in localitatea unde isi are locul permanent de munca, considerandu-se fiecare 24 de ore cat o zi de delegare.

Pentru delegarea cu o durata de o singura zi, precum si pentru ultima zi, in cazul delegarii de mai multe zile, indemnizatia se acorda numai daca durata delegarii este de cel putin 12 ore. Nivelul stabilit pentru institutiile publice este, incepand din 27 ianuarie 2015, de de 17 lei/zi.

In ceea ce priveste diurna externa, aceasta este reglementata de HG nr. 518/1995 privind unele drepturi si obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar. Diurna este stabilita la nivelul legal al diurnei stabilit pentru fiecare tara in parte indexat cu 2.5.

Perioada pentru care se acorda diurna in valuta se determina in functie de mijlocul de transport folosit, avandu-se in vedere momentul decolarii avionului, la plecarea in strainatate, si momentul aterizarii avionului, la sosirea in tara, de si pe aeroporturile care constituie puncte de trecere a frontierei de stat a Romaniei.

In cazul calatoriilor cu trenul sau masina, se va lua in considerare momentul trecerii cu trenul sau cu mijloacele auto prin punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei, atat la plecarea in strainatate, cat si la inapoierea in tara.

In schimb, pentru fractiunile de timp care nu insumeaza 24 de ore, diurna se acorda astfel: 50% pana la 12 ore si 100% pentru perioada care depaseste 12 ore.

Diurna acordata pentru deplasarile in strainatate acopera inclusiv costul transportului in interiorul localitatii.

robut

#13 Mesaj de robut »

deci 1 zi diurna interna si 2 zile externa, sper ca am inteles bine.
multumesc frumos, herganiec.

herganiec

#14 Mesaj de herganiec »

sa-ti fie de bine. :)

florescuc278

#15 Mesaj de florescuc278 »

E prima data cand am de-a face cu diurna, asa ca va rog sa ma corectati daca gresesc: - delegatie Germania 2 persoane.
Decolare avion: vineri, 05:50, aterizare duminica 12:00.
Avem astfel diurna externa: 2 zile 100 % + 1 zi 50 % = 218,75 euro/pers.
Am intocmit decizie deplasare externa, ordin deplasare.
La plecare am acordat avans diurna c/v in lei pe baza de DP pentru fiecare angajat, calculat la cursul BNR.
La intoarcere, am primit decontul cu: BF taxa aeroport = 100 lei si bonuri taxi din Germania in valoare de 169 euro.
Platesc diferenta de 100 lei + 169 euro calculata la cursul BNR din data depunerii decontului.
1. Ordinul de deplasare, decontul de cheltuieli, precum si DP trebuie intocmite separat, pentru fiecare angajat?
2. Sunt deductibile si cheltuielile cu transportul (taxi in acest caz) - care reprezinta deplasari de la aeroport la hotel, hotel- expozitie etc?
3. Cazarea a fost rezervata si achitata de firma inainte de plecare - deductibila integral?
Este ok?
Multumesc

Scrie răspuns