modificari de pret

ardeleanuc723

modificari de pret

#1 Mesaj de ardeleanuc723 »

Buna ziua,am un magazin cu legume -fructe unde marfa se vinde cu autoservire.Legumele si fructele mai depreciate se vand la sfirsitul zilei cu un pret mai mic decit pe NIR.Eu fac procesele verbale de reevaluare(modificari de pret)si nota contabila de mana 371=378 cu minus.Exista vreo alta varianta in saga.Multumesc anticipat pentru sfaturi.

catalin.rusinaru

Re: modificari de pret

#2 Mesaj de catalin.rusinaru »

Aveti saga stocuri si tineti evidenta cantitativ valoric?

ardeleanuc723

#3 Mesaj de ardeleanuc723 »

Am saga stocuri,si gestiunea este global valorica

cernatv

#4 Mesaj de cernatv »

Poți să acorzi discount pe bonul fiscal.

ardeleanuc723

#5 Mesaj de ardeleanuc723 »

Eu sunt contabilul nu ag.ec, care nu are casa de marcat logata la program.El cind imi aduce Z imi aduce si plu vandut unde se vede ce cantitate a fost vanduta cu pret mai mic.Dupa care trebuie sa fac procesul verbal de modificare de pret.

cernatv

#6 Mesaj de cernatv »

Și care-i problema? Dacă setează casa de marcat cum trebuie, pe Z îți va apărea valoarea discountului separat pe care-l pui pe 667.

ardeleanuc723

Re:Firma neplatitoare TVA presteaza servicii in Italia

#7 Mesaj de ardeleanuc723 »

Buna ziua, am o firma neplatitoare de TVA, cu cod fiscal RO in registrul operatori intracomunitari, executam prestari servicii intracomunitare, in Italia, achizitionam prestari servicii (ex. cazare, masa, etc),intrebarea mea este, ce declaratie mai trebuie depusa in afara de 390?
Ce inregistrari contabile se fac, trebuie achitat TVA in Romania? Daca da , la ce anume. Clientii si furnizorii din Italia sunt inscrisi in VIES. Daca nu sunt inscrisi cum se procedeaza?

Scrie răspuns