088

bacilai

088

#1 Mesaj de bacilai »

Buna seara!in legatura cu formularul 088,am o firma nou infintata care inca nu desfasoara nici o activitate,urmeaza sa acceseze fonduri,deci inca nu are autorizatii de constructie a pensiunii,motiv pt.care nu stiu ce sa complectez la punctul 5A unde daca bifez DA la punctul 5B imi cere autorizatii,etc si daca bifez la 5A cu NU la 5B sunt obligat sa bifez DA unde se cer autorizatii,avize,etc.Ideea este ca ea nu desfasoara inca nici o activitate nici la sediu nici in afara sediului si nu stiu ce sa complectez,daca ma puteti ajuta va rog cu un raspuns!
Multumesc!

tobocf

Re: 088

#2 Mesaj de tobocf »

Referitor la D088 acum completez si eu dar am fost la ANAF pt.lamuriri.(prahova)
Eu am bifat nu la pct 5A iar la 5B am pus Da.
Trebuiesc scanate si atasate toate documentele cerute.Chiar daca nu ai autorizatii de constructie, trebuie sa ai alte documente care sa ateste activitatea desfasurata. De ex.: eu am firma de transport,am atasat atestatul de sofer, talonul
masinii, permisul de conducere al admin.caci el face transportul, licenta etc.
Firma ta ce desfasoara? Ataseaza actul constitutiv (este obligatoriu toate actele firmei) contract de comodat, contract de creditare firma etc. tot ce crezi ca ai ca documente justificative.
Multa bafta, imi trebuie si mie.

tobocf

#3 Mesaj de tobocf »

Inregistreaza un contr.munca si ataseaza revisalul. Nu ai cod caen la firma si activitati proprii de birou.
Trebuie sa gasesti si alte activitati ca sa te poti inregistra, altfel nu ai sanse.
Bafta multa.

bacilai

#4 Mesaj de bacilai »

Va multumesc mult pentru raspunsuri!Nu mi-au acceptat-o pt.ca nu am inca activitate si angajati!mai bine spus nici nu a vrut sa o verifice,cica nu au voie sa o verifice daca nu ai activitate...vai si amar!
Bafta si voua! :)

tobocf

#5 Mesaj de tobocf »

Buna, nici eu cu transportul nu am inca activitate,acum incepe firma dar daca nu este platitor de tva nu-i da nimeni curse
de transport pt.nu-si poate deduce tva.
Dar cei de la anaf din orasul nostru, mi-a verificat actele si mi-au spus sa mai vin cu documente, avize,atestate, etc.
si apoi le trimite la judet. Acolo este baiul.
Ne trebuie multa bafta. Sa fie.

bacilai

#6 Mesaj de bacilai »

Da,eu am rezolvat problema cu aceasta firma fara activitate,la mine era vb despre un proiect pe fonduri,s-a rezolvat cu un memoriu,dar a trebuit sa ajung in alt judet pt.a rezolva.
Bafta multa!

ferenta

#7 Mesaj de ferenta »

Cum adică, să ajungi în alt județ? :roll:
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

bacilai

#8 Mesaj de bacilai »

In jud.MH nimeni nu iti spunea ce tr.sa faci pt.ca nu stiau.Firma de consultanta cu care lucreaza ag.ec.este in alt judet,iar acestia lucreaza cu un consultant financiar care stia despre ce este vb.si ce are de facut...asa s-a rezolvat.

Scrie răspuns