BILANT
BILANT
Am platit in plus la impozit pe profit( ct. 441) suma de 2 ron.In balanta,SAGA imi pune sold creditorct.441 = -2.In bilant suma de 2 lei o trec la creante,sau scad suma de 2 ron din datorii?Mie mi s-ar parea corect sa o trec la creante.De ce in saga in balanta trece suma de 2 ron cu minus la sold creditor?
-
Re: BILANT
E corect cum face SAGA. 441 este cont de datorii(pasiv).
Si in bilant atunci sa scad suma din datorii,pentru ca este pe sold creditor?
-
Saga cum face? Aveți vreo corelație "în roșu" referitoare la rândurile de datorii? Dacă NU de ce vă complicați?
Saga scade din datorii.Pana la urma am trecut suma de 2 ron in bilant ca si creanta,sa nu-mi afecteze suma exacta a datoriilor.Va multumesc pt raspunsuri.
-
Cu plăcere!
Buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri:
1. In cazul unei microintreprinderi, in anii precedenti anului 2015 sc a avut profit care se regaseste in soldul creditor al contului 1171 in balanta la dec.2015. La 31.12.2015 sc a avut pierdere mai mica decat soldul 1171. Este legal ca aceasta pierdere sa se acopere din profitul anilor precedenti adica din sold creditor 1171? Este legal ca in PV AGA sa se hotarasca acest mod de acoperire a pierderii curente si dupa depunerea bilantului sa fac 1171.pierdere 2015,etc=1171.profit 2014, etc sau pierderea se va acoperi doar din profitul anilor urmatori?
2. Informatiile solicitate in cazul microentitatilor la bilantul pe 2015 sunt :
- politicile contabile adoptate adica nota 6 de pana acum?
- suma avansurilor si creditelor acordate membrilor organelor de administratie, de conducere si de supraveghere adica nota 8 ?;
Ce trebuie scris la:
- valoarea totala a oricaror angajamente financiare, garantii sau active si datorii contingente neincluse in bilant, indicand natura si forma oricarei garantii reale care a fost acordata
- informatii cu privire la propriile actiuni
Multumesc
1. In cazul unei microintreprinderi, in anii precedenti anului 2015 sc a avut profit care se regaseste in soldul creditor al contului 1171 in balanta la dec.2015. La 31.12.2015 sc a avut pierdere mai mica decat soldul 1171. Este legal ca aceasta pierdere sa se acopere din profitul anilor precedenti adica din sold creditor 1171? Este legal ca in PV AGA sa se hotarasca acest mod de acoperire a pierderii curente si dupa depunerea bilantului sa fac 1171.pierdere 2015,etc=1171.profit 2014, etc sau pierderea se va acoperi doar din profitul anilor urmatori?
2. Informatiile solicitate in cazul microentitatilor la bilantul pe 2015 sunt :
- politicile contabile adoptate adica nota 6 de pana acum?
- suma avansurilor si creditelor acordate membrilor organelor de administratie, de conducere si de supraveghere adica nota 8 ?;
Ce trebuie scris la:
- valoarea totala a oricaror angajamente financiare, garantii sau active si datorii contingente neincluse in bilant, indicand natura si forma oricarei garantii reale care a fost acordata
- informatii cu privire la propriile actiuni
Multumesc
Buna seara!soarer535 scrie:Saga scade din datorii.Pana la urma am trecut suma de 2 ron in bilant ca si creanta,sa nu-mi afecteze suma exacta a datoriilor.Va multumesc pt raspunsuri.
La mine Saga pune suma platita in plus la impozit, la "creante", rd.6 din bilant, nu o scade la rd.13. Nu a trebuit sa modific nmic...
Buna dimineata, va rog, ma ajuta cineva la intrebarile din mesajul de mai sus?
Scuze pentru insistenta, multumesc.
Scuze pentru insistenta, multumesc.
-
Pentru ciobanum:
1.Da
2.Aceste informatii se trec in raport administrator/hotarare/raport de gestiune bilant,cum vrei sa-i spui. Nu se ataseaza nicio nota explicativa daca firma este microentitate.
Parerea mea!
1.Da
2.Aceste informatii se trec in raport administrator/hotarare/raport de gestiune bilant,cum vrei sa-i spui. Nu se ataseaza nicio nota explicativa daca firma este microentitate.
Parerea mea!
Multumesc!
Nu am inteles la pct1 , da adica pierderea curenta 2015 se acopera din a. profitul precedent 2013,2014 nerepartizat sau b. profitul ce se va obtine in anii viitori?
Nu am inteles la pct1 , da adica pierderea curenta 2015 se acopera din a. profitul precedent 2013,2014 nerepartizat sau b. profitul ce se va obtine in anii viitori?
-
...și b dacă mai rămâne de acoperit. E microîntreprindere ai zis!