buna ziua,
am urmatoarea situatie:
o salariata se afla in concediu ptr.ingrijire minor pina la 2 ani, care expira pe data de 14.10.2016
a anuntat administratorul ca a gasit de serviciu la Carrefour Ploiesti si ar dori sa inceapa mai devreme de data sus mentionata., si doreste decizia de incetare a activitatii.
legal nu stiu ce trebuie eu sa fac pentru ai incheia contractual de munca.
va rog ajutati-ma cu o solutie legala
va multumesc anticipat
transfer din societate in perioada concediului ptr.ingrijire
Re: transfer din societate in perioada concediului ptr.ingri
Salariata trebuie sa depuna cerere pt. incetarea suspendarii cu data la care doreste. Concomitent , la aceeasi data cere si incetarea contractului de munca . Faci decizile si operezi in revisal .
Mai intai modifici data la care urma sa revina din CIC si inregistrezi reluarea activitatii. Apoi introduci si incetarea si transmiti Revisal.
Mai intai modifici data la care urma sa revina din CIC si inregistrezi reluarea activitatii. Apoi introduci si incetarea si transmiti Revisal.
Dar nu se poate angaja lunistita si in alta parte in conditiile in care poate nu depaseste 3000 lei pana cand ii expira suspendarea?
-
Ba chiar e recomandat fiindca daca inceteaza suspendarea la functia de baza pierde indemnizatia de crestere copil si beneficiaza de stimulent de insertie. Cititi cu atentie legea. Plus ca nu exista nicio lege care sa interzica sa ai mai multe contracte individuale de munca (CIM) la mai multi angajatori sau chiar la acelasi angajator. Atentie, nu va pripiti! :!:Important este sa nu sara de 6 ISR (=3000 lei)/an. @steriel are dreptate. La ce salarii da Carrefour Ploiesti nu cred ca sare.
SAU poate sa faca cum a sugerat @tatum si atunci pe baza noilor reglementari, beneficiaza de stimulent de insertie de 50% din indemnizatia de crestere copil dar nu mai putin de 85% din salariul minim pe economie garantat in plata. Daca face treaba asta cu cel putin 60 zile inainte de expirarea suspendarii poate prelungi incasarea stimulentului de insertie pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani. Nu am studiat in amanunt problema. Ca nu m-a interesat in mod special. Dar eu zic ca daca persoana respectiva "se apleaca" putin si studiaza noile reglementari, s-ar putea sa aiba surprize placute."Succesuri".
SAU poate sa faca cum a sugerat @tatum si atunci pe baza noilor reglementari, beneficiaza de stimulent de insertie de 50% din indemnizatia de crestere copil dar nu mai putin de 85% din salariul minim pe economie garantat in plata. Daca face treaba asta cu cel putin 60 zile inainte de expirarea suspendarii poate prelungi incasarea stimulentului de insertie pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani. Nu am studiat in amanunt problema. Ca nu m-a interesat in mod special. Dar eu zic ca daca persoana respectiva "se apleaca" putin si studiaza noile reglementari, s-ar putea sa aiba surprize placute."Succesuri".

-
Cititi si ce a zis @ferenta pe acest subiect http://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?p=203610#p203610. Se pare ca nu mai e vorba de 3000 lei cu exactitate.
Daca stai si calculezi, la prima vedere, dupa 1 mai 2016 (data salariului minim pe economie de 1250 lei/luna.brut) e posibil sa iasa mai mult de 3000 lei/an. V-am zis: nu am studiat in amanunt problema. Dar e interesanta!
Daca stai si calculezi, la prima vedere, dupa 1 mai 2016 (data salariului minim pe economie de 1250 lei/luna.brut) e posibil sa iasa mai mult de 3000 lei/an. V-am zis: nu am studiat in amanunt problema. Dar e interesanta!
-
Am si eu o fetita de 3 ani si la momentul respectiv m-a interesat direct. Va urez succes. Statul incearca, in sfarsit, sa incurajeze natalitatea. Altfel vom fi minoritari in propria tara. E de bine.Bafta! 

Să fie sănătoasă și să vă aducă numai cele bune și bucurii.
-
Mulțumesc foarte mult!cernatv scrie:Să fie sănătoasă și să vă aducă numai cele bune și bucurii.