Agentii turism cu regim special de taxare

dorobantua718

Agentii turism cu regim special de taxare

#1 Mesaj de dorobantua718 »

Buna ziua,
Am preluat de curand o agentie de turism ce aplica regimul special de taxare (articolul 1521 din Codul fiscal ).
Am studiat legislatie si forumuri, iar concluzia la care am ajuns este, punctual:
1.Facturile emise: (pt pachetele turistice unice)
-vor purta obligatoriu mentiunile: tva inclus / regim special conform articolului 1521 din Codul fiscal - pt pachete UE;
-articol contabil: 4111=462 100 ron
-in Saga, selectie tip U
2.Facturile primite:
-vor fi inregistrate cu val. totala (tva inclus), deci nu se deduce tva
-articol contabil: 462=401 50 ron
-in Saga, selectie tip U
3.Soldul creditor 462 reprezinta marja de profit a agentiei, profit ce va fi recunoscut venit, pe note, in momentul in care: am emis factura finala/am primit toate documentele de la furnizori
-articol contabil (pachet UE): 462=% 50,00 ron
704 40,32 ron
4427 9,68 ron
-articol contabil (pachet nonUE): 462=704 50 ron
4.Selectia tip U ajuta la filtrarea operatiunilor specifice in jurnalele de cumparari/vanzari pe care legea te obliga sa le tii separat
-deci vei avea cate 2 tipuri de jurnale (unul pt activitatea de exploatare a agentiei - impozabila si tva la incasare; altul pt activitatea tip U)
5.In D300, 4427=10 lei va fi evidentiat la rd 9
Un contabil cu experienta in astfel de activitati imi poate confirma ca e corect? :)
Multumesc.

dorobantua718

Re: Agentii turism cu regim special de taxare

#2 Mesaj de dorobantua718 »

As adauga ca, in cazul pachetelor turistice interne, tratamentul este similar pachetelor UE.

pruneaa

#3 Mesaj de pruneaa »

Referitor la inregistrarea de tip U in Iesiri - am observat ca unele randuri cu U sunt duse in Jurnalul de vanzari la "Scutite fara drept de deducere" iar alte la "Alte livrari scutite". Ma ajutati va rog - stie cineva de ce face Saga asa?
Inregistrez eu ceva incorect? Pentru ca nu inteleg de ce le interpreteaza ca fiind fara drept de deducere (sunt deconturi pentru pachetele turistice in care comisionul are TVA).

Va multumesc mult!
Anca

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

Verifică care este diferența de operare dintre ele.

Scrie răspuns