Buna seara!
Am preluat contabilitatea la o asociatie sportiva. Antrenorul echipei de fotbal are incheiat un contract civil pe perioada turului campionatului (01.08.2016-30.11.2016). Contractul este vizat de Asociatia Judeteana de Fotbal, modelul contractului fiind oferit chiar de acestia.
Eu consider ca aceasta activitate nu este una ocazionala si ar trebui sa se incheie CIM cu persoana respectiva. Insa cei de la AJF sustin ca aceasta este practica obisnuita si ca toate cluburilie de fotbal din judet practica acest lucru.
Rog pareri, poate mai sunt colegi care tin contabilitatea la asociatii sportive.
antrenor fotbal-contract civil
Re: antrenor fotbal-contract civil
Din cate am inteles, sunt destul de multe cluburi care procedeaza similar, cu contract civil. Dar, dupa parerea mea, nu este corect. Daca antrenorul ar fi persoana fizica autorizata atunci ar putea sa se incheie contract de prestari servicii, iar antrenorul ar emite factura. De altfel, nu cred ca se incadreaza in activitate pentru care se poate incheia contract civil.
Eugen Pintea
Re: antrenor fotbal-contract civil
Exact, si mai sunt multi care fac asa si la alte activitati care ar trebui CIM clar.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”