Inregistrare factura saga C

butcurea

Re: Inregistrare factura saga C

#16 Mesaj de butcurea »

si eu sunt bagata in ceata cu aceasta factura, acum mi-am cumparat licenta si nu stiu cum sa o inregistrez, ma poate lamuri cineva?
multumesc

velam

#17 Mesaj de velam »

Prin contul 628

balazse

#18 Mesaj de balazse »

Poate mai degraba prin 208, avand in vedere ca discutam de o licenta.

butcurea

#19 Mesaj de butcurea »

eu ma gandeam la 471 avand in vedere ca programul se poate utiliza si dupa ce licenta expira.

balazse

#20 Mesaj de balazse »

Eu ti-am trecut parerea mea, adica sa il treci pe 208 si sa-l amortizezi in 12 luni.
Daca tu doresti sa il treci pe 471 nu te va opri nimeni.

butcurea

#21 Mesaj de butcurea »

multumesc pe ajutor

paturcai

#22 Mesaj de paturcai »

Chiar daca am sa creez valuri: la vremea la care dadeam un raspuns unui coleg pe forum am fost atentionat ca licenta de la SAGA nu se trece pe cheltuiala ci se considera o imobilizare necorporala - lucru pe care (pentru ca nu m-am documentat indeajuns) - l-am imbratisat.
Timpul a trecut si va trece....
Descopar - cautand, desigur, altceva - ca totusi licenta pentru un program informatic care are o valabilitate "finita" (1 an, 3 ani) nu este considerata o imobilizare necorporala. Mai mult, programul se descarca de pe site-ul producatorului, neexistand clar "suport" (nu este un CD pe care este programul) pentru programul informatic.
Citez:
Faptul ca licenta se poate utiliza pe o anumita perioada determinata de timp nu poate reprezenta pentru firma dvs. un bun, ci o prestare de serviciu. Practic, dvs. achitati valoarea unui serviciu de acces pentru aceasta licenta, fara a efectua achizitia acesteia astfel incat sa intre in patrimoniu ca o imobilizare necorporala.
D.p.d.v. contabil, pentru utilizarea licentei efectuati inregistrarea contabila
628 "Cheltuieli servicii" = 401 "Furnizori"
, fara a inregistra operatiunea prin
formula 205 "Concesiuni, brevete, licente, .." = 404 "Furnizori din imobilizari".

Chiar daca este vorba despre o licenta, la prestari de servicii se incadreaza furnizarea electronica a urmatoarelor tipuri de programe:

* programele informatice software standard furnizate prin internet sau prin orice retea electronica, automatizata, care necesita o interventie umana minima. Programele informatice software standard reprezinta orice software produs ca un bun de folosinta generala care contine date preinregistrate si este comercializat ca atare.

* programe informatice software personalizate, indiferent de modalitatea de furnizare: prin internet, prin retea electronica sau pe baza unui suport electronic Programul software personalizat este un program electronic creat, sau deja existent dar adaptat cerintelor specifice ale clientilor.

* furnizarea de licente insotite de programele software standard aferente, salvate pe suporturi electronice care permit clientului instalare programelor respective pe diverse statii de lucru.

Drepturi de proprietate intelecutala: Rentrop si Straton
http://infotva.manager.ro/articole/info ... -2912.html
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns