Cerere anulare tva 096
-
Cerere anulare tva 096
Buna ziua, o societate a depus formularul de tva 096, ca sǎ nu mai fie neplatitoare de tva. Între timp sa gãsit o factura care trebuia declarată si plătit tva ul la ea, din perioada cat societatea era platitoare de tva trimestrial.cum se procedează acum tinand cont ca am înregistrato in contabilitate dar societatea nu mai este plătitoare de tva, ce declaraţii fiscale se depun si unde pot plati tva ul. Multumesc
Re: Cerere anulare tva 096
Se înregistrează ca factură la care nu se deduce TVA.
Se depune D307.
Se depune D307.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna seara!
Am si eu urmatoarea situatie: anulare cod de TVA din oficiu, incepand cu 01.08.2016. Societatea nu mai are activitate de anul trecut, nu am ajustari de facut, deoarece in clasele 2 si 3 soldurile sunt 0; am sold la 4424.
Ce declaratie trebuie sa depun pentru luna iulie 2016 (ce formular) si pe ce rand trec soldul lui 4424, astfel incat, in fisa, sa ramana soldul 0 la tva?
Va multumesc anticipat pentru timp si rabdare.
Spor in toate!
Am si eu urmatoarea situatie: anulare cod de TVA din oficiu, incepand cu 01.08.2016. Societatea nu mai are activitate de anul trecut, nu am ajustari de facut, deoarece in clasele 2 si 3 soldurile sunt 0; am sold la 4424.
Ce declaratie trebuie sa depun pentru luna iulie 2016 (ce formular) si pe ce rand trec soldul lui 4424, astfel incat, in fisa, sa ramana soldul 0 la tva?
Va multumesc anticipat pentru timp si rabdare.
Spor in toate!
D300. Și D394 cu bifă pusă că nu sunt operațiuni. De ce să rămână zero în fișă sau la 4424? E prescris?
Multumesc pentru raspuns!
Nu stiu exact ce inseamna "prescris", dar ma gandeam ca daca s-a anulat codul din oficiu, se pierde si tva-ul care era de recuperat (suma nu este mare, si nici nu se va opta, prea curand, pentru reinregistrarea ca platitor de tva). In balanta soldul la 4424 va fi 0 dupa inregistrarea 635 = 4424 (e corect?), si ma gandeam ca la fel va trebui sa fie si in fisa sintetica.
Pana acum am depus D300 trimestrial. Banuiesc ca pentru luna iulie, va trebui sa selectez "lunar" ?
Nu stiu exact ce inseamna "prescris", dar ma gandeam ca daca s-a anulat codul din oficiu, se pierde si tva-ul care era de recuperat (suma nu este mare, si nici nu se va opta, prea curand, pentru reinregistrarea ca platitor de tva). In balanta soldul la 4424 va fi 0 dupa inregistrarea 635 = 4424 (e corect?), si ma gandeam ca la fel va trebui sa fie si in fisa sintetica.
Pana acum am depus D300 trimestrial. Banuiesc ca pentru luna iulie, va trebui sa selectez "lunar" ?
Prescris - ștergerea unei datorii (urmăriri judiciare, servituți) prin scurgerea anilor, pierderea drepturilor de proprietar ori de creditor din cauză că n-aĭ reclamat într-un timp oarecare recuperarea sumei respective.