achizitii pe facturi fara justificare

buzece

achizitii pe facturi fara justificare

#1 Mesaj de buzece »

Buna ziua

Pe o factura de achizitii, pe langa bunurile ce vor fi utilizate pentruu activitatea economica a firmei apar si alte achizitii care nu pot fi justificate ca fiind pentru activitatea economica a fimei - ex. pe o factura de birotica de Metro apare si o pozitie cu fulgi de cereale.

Cum se inregistreaza aceasta intrare, daca:
firma este micro- platitoare de TVA
firma este platitoare de impozit pe profit si platitoare de tva
firma nu este platitoare de tva?

Multumesc anticipat

paturcai

Re: achizitii pe facturi fara justificare

#2 Mesaj de paturcai »

Urmeaza sa sustineti un examen pentru consultanti fiscali?
Firma despre care faceti vorbire nu poate sa fie in toate cele 3 situatii prezentate.

1. Daca firma este micro platitor de TVA treceti la contul debitor contul 461 (imputati suma proprietarului firmei) iar TVA il considerati in integralitate nedeductibil (461 = 401 la valoarea fara TVA) si concomitent incasati prin Casa (5311 = 461); 635/6581 = 4427 pentru TVA aferenta pozitiei respective.
2. Daca firma este platitor de TVA si impusa cu impozit pe profit exact aceeasi situatie ca la punctul 1
3. Daca firma este nu este platitor de TVA, includeti in costul de achizitie valoarea TVA si apoi faceti ca la punctul 1 (461 = 401 si apoi prin Casa 5311 = 461)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

buzece

Re: achizitii pe facturi fara justificare

#3 Mesaj de buzece »

Va multumesc. Nu voi folosi aceste informatii la vreun examen ci pentru clientii care se afla in diferite situatii din punct de vedere al vectorului fiscal- ceea ce e mai greu decat la un examen :(

Scrie răspuns