intocmire contract creditare firma
Re: intocmire contract creditare firma
Banii au plecat din banca in buzunarul asociatului
-
daca e numerar trebuie sa-i treci prin casierie
si ai plafon
faci iesiri succesive daca depaseste, vezi in istoricul acetui topic unde te incadrezi cu contractul, cronologic vorbind
si ai plafon
faci iesiri succesive daca depaseste, vezi in istoricul acetui topic unde te incadrezi cu contractul, cronologic vorbind
am inteles plafonul de casierie, contractul e recent, luna august, nu inteleg de ce trebuie sa-i trec prin casierie? banca i-a platit lui in buzunar pe acel contract
- fagarasa176
Nu conteaza ce s'a intamplat in realitatezaineal scrie: nu inteleg de ce trebuie sa-i trec prin casierie?
Orice retragere de numerar cash din contul bancar se duce prin 581 in casierie
În creditul contului 512 "Conturi curente la bănci" se înregistrează:
‐ sumele ridicate în numerar din cont sau virate în alt cont de trezorerie (581);
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Dar si
În creditul contului 512 „Conturi curente la banci” se inregistreaza:
- sumele achitate actionarilor/asociatilor (455, 456);
- fagarasa176
Da...dar nu ai facut transfer bancar pentru ca nota contabila sa fie 455=512zaineal scrie:Dar siÎn creditul contului 512 „Conturi curente la banci” se inregistreaza:
- sumele achitate actionarilor/asociatilor (455, 456);

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Daca pe documentul emis scrie clar ca se face restituire si este emis pe numele persoanei atunci dupa parerea mea se poate considera 4551=5121.
ca sa elimin orice interpretare a celor ce vor veni, am introdus banii in casa, am dat dispozitie asociatului doar pe 10.000 , acum ca sa inchid diferenta de pe contract de 18200 trebuie sa-i virez in cont, asociatul mi-a adus contul sotiei, ce acte mai trebuie sa mai am in spate, procura notariala? sau e suficienta delcaratia dansului semnata ?
@balazse scrie foarte clar si in extras (RESTITUIRE CONTRACT CREDIT 11/24.08.2016
Persoana care retrage numerar ********)
si stampila bancii pe contract , dar ... pentru ca mi-e teama de interpretari ....
Persoana care retrage numerar ********)
si stampila bancii pe contract , dar ... pentru ca mi-e teama de interpretari ....
Dupa parerea mea se putea linistit sa se faca nota contabila mentionata, deoarece nu s-a retras numerar pentru activitatea unitatii.