Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: clientul (o institutie de stat) m-a penalizat pentru intarziere. Nu a acceptat sa scad din factura valoarea penalitatilor, doar a achitat mai putin. Mi-a calculat penalitati la valoarea inclusiv TVA. Ca sa inchid soldul, eu inregistrez penalitatile 6581:4111, cu baza. Dar cum scap de TVA, care va deveni exigibil in 3 luni?
Sau inchid 6581:4111, cu toata suma neincasata si platesc TVA-ul?
Multumesc.
TVA penalitati
-
Re: TVA penalitati
1. cum naiba te penalizeaza clientul , nu inteleg eu am intalnit doar penalizari de la furnizori sau stat nu de la clienti
2. eu stiu ca penalitatile nu au tva !!!
3. de ce nu-i faci fact storno cu suma ce refuza sa o achite ?
2. eu stiu ca penalitatile nu au tva !!!
3. de ce nu-i faci fact storno cu suma ce refuza sa o achite ?
-
Clientul meu este o institutie de stat. M-a penalizat pt. ca am intarziat cu 8 zile la terminarea lucrarilor. Mi-a calculat 0,1% x 8 x valoarea totala din contract (inclusiv TVA), dar mi-a cerut factura pe toata valoarea din contract. Eu am incasat suma minus penalitati, clientul justificand ca diferenta se va intoarce la buget. Deci eu am ramas in contabilitate cu o suma pe contul de client neincasata. Suma pe care trebuie s-o inchid cumva, pentru ca nu au acceptat factura de storno pt. penalitati.
Nu stiu ce sa fac cu TVA-ul, pt. ca va trebui sa-l platesc cand devine exigibil, eu fiind platitor de TVA la incasare.
Nu stiu ce sa fac cu TVA-ul, pt. ca va trebui sa-l platesc cand devine exigibil, eu fiind platitor de TVA la incasare.
Cereți să vă dea în scris că vă refuză plata sumei respective.
Și în baza refuzului emiteți factură de ajustare (de stornare). Să se spele pe cap apoi
Și în baza refuzului emiteți factură de ajustare (de stornare). Să se spele pe cap apoi

Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.