TVA penalitati

antonescug753

TVA penalitati

#1 Mesaj de antonescug753 »

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: clientul (o institutie de stat) m-a penalizat pentru intarziere. Nu a acceptat sa scad din factura valoarea penalitatilor, doar a achitat mai putin. Mi-a calculat penalitati la valoarea inclusiv TVA. Ca sa inchid soldul, eu inregistrez penalitatile 6581:4111, cu baza. Dar cum scap de TVA, care va deveni exigibil in 3 luni?
Sau inchid 6581:4111, cu toata suma neincasata si platesc TVA-ul?
Multumesc.

costachet982

Re: TVA penalitati

#2 Mesaj de costachet982 »

1. cum naiba te penalizeaza clientul , nu inteleg eu am intalnit doar penalizari de la furnizori sau stat nu de la clienti
2. eu stiu ca penalitatile nu au tva !!!
3. de ce nu-i faci fact storno cu suma ce refuza sa o achite ?

antonescug753

#3 Mesaj de antonescug753 »

Clientul meu este o institutie de stat. M-a penalizat pt. ca am intarziat cu 8 zile la terminarea lucrarilor. Mi-a calculat 0,1% x 8 x valoarea totala din contract (inclusiv TVA), dar mi-a cerut factura pe toata valoarea din contract. Eu am incasat suma minus penalitati, clientul justificand ca diferenta se va intoarce la buget. Deci eu am ramas in contabilitate cu o suma pe contul de client neincasata. Suma pe care trebuie s-o inchid cumva, pentru ca nu au acceptat factura de storno pt. penalitati.
Nu stiu ce sa fac cu TVA-ul, pt. ca va trebui sa-l platesc cand devine exigibil, eu fiind platitor de TVA la incasare.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Cereți să vă dea în scris că vă refuză plata sumei respective.
Și în baza refuzului emiteți factură de ajustare (de stornare). Să se spele pe cap apoi :)
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns