imp profit trecere la micro D101
imp profit trecere la micro D101
Am trecut de la imp. profit la impozit venit la 01.10.2016. La depunere D101 la perioada trebuie sa trec 01.01.2016-30.099.2016? Cum pot modifica data?
Re: imp profit trecere la micro D101
Eu știu că nu se poate trece în cursul anului de la plătitor de impozit pe profit la plătitor de impozit pe venit, numai invers!Ți-au preluat 010 în aceste condiții? 
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Da a fost inregistrat 010, si sunt platitor de impozit venit. Dar m-am blocat la D101. nu stiu cum sa il depun acuma. Este singurul caz, pana acuma.
-
stroer1948
In baza a ce articol ai facut trecerea de la impozit pe profit la micro (ce anume a generat trecerea asta)?
------------------
https://www.pricecuts.xyz/
------------------
https://www.pricecuts.xyz/
a avut caen de consultanta... , si a renuntat la acel CAEN. 
-
stroer1948
Dar de ce modificarea in timpul anului ?
In opinia mea, daca in cursul anului indeplineste conditiile de a fi micro si mentine conditiile pana la 31 decembrie a anului respectiv, atunci depui 010 pana pe 15 ianuarie cu luare in evidenta micro incepand cu 01.01.
Nu poti modifica in 101 perioada (01.01 - 30.09) tocmai pentru ca nu exista aceasta posibilitate .
In opinia mea, daca in cursul anului indeplineste conditiile de a fi micro si mentine conditiile pana la 31 decembrie a anului respectiv, atunci depui 010 pana pe 15 ianuarie cu luare in evidenta micro incepand cu 01.01.
Nu poti modifica in 101 perioada (01.01 - 30.09) tocmai pentru ca nu exista aceasta posibilitate .
Mini DealsART. 47 - Definiția microîntreprinderii
În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplinește cumulativ următoarele condiții, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
a) a realizat venituri, altele decât cele obținute din desfășurarea activităților, prevăzute la art. 48 alin. (6);
b) a realizat venituri, altele decât cele din consultanță și management, în proporție de peste 80% din veniturile totale; Norme metodologice
c) a realizat venituri care nu au depășit echivalentul în lei a 500.000 euro. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro este cel valabil la închiderea exercițiului financiar în care s-au înregistrat veniturile; Norme metodologice
d) capitalul social al acesteia este deținut de persoane, altele decât statul și unitățile administrativ-teritoriale;
e) nu se află în dizolvare, urmată de lichidare, înregistrată în registrul comerțului sau la instanțele judecătorești, potrivit legii.