reglare furnizori
reglare furnizori
buna ziua si....LA MULTI ANI tuturor
Am cautat in forum dar nu am gasit o rezolvare a problemei mele (poate nu am cautat suficient nu stiu),dar despre ce este vorba:
In urma cu 2 ani am preluat o firma conform cerintelor programului si totul a fost ok,situatia furnizorilor ok toate bune si frumoase pana anul trecut cand firma a intrat in insolventa;ei de aici au inceput problemele,recunosc in 2011 a fost vina mea ca nu am cerut la toti furnizorii un extras de cont la 31 decembrie 2011 pt verificare solduri,cum trebuia de altfel,am facut-o anul acesta si........am furnizori platiti in plus si furnizori platiti in minus;am verificat inca o data fiecare factura cu platile aferente de la fiecare furnizor si la mine este ok nu am omis nici o plata sau sa o fi platit de doua ori o factura
cum pot regla aceasta situatie,este corect asa?
furnizori platiti in plus
6588 - 401.analitic cu x lei
furnizori platiti in minus
401.analitic - 7588 cu x lei
va multumesc
Am cautat in forum dar nu am gasit o rezolvare a problemei mele (poate nu am cautat suficient nu stiu),dar despre ce este vorba:
In urma cu 2 ani am preluat o firma conform cerintelor programului si totul a fost ok,situatia furnizorilor ok toate bune si frumoase pana anul trecut cand firma a intrat in insolventa;ei de aici au inceput problemele,recunosc in 2011 a fost vina mea ca nu am cerut la toti furnizorii un extras de cont la 31 decembrie 2011 pt verificare solduri,cum trebuia de altfel,am facut-o anul acesta si........am furnizori platiti in plus si furnizori platiti in minus;am verificat inca o data fiecare factura cu platile aferente de la fiecare furnizor si la mine este ok nu am omis nici o plata sau sa o fi platit de doua ori o factura
cum pot regla aceasta situatie,este corect asa?
furnizori platiti in plus
6588 - 401.analitic cu x lei
furnizori platiti in minus
401.analitic - 7588 cu x lei
va multumesc
Re: reglare furnizori
Da, este corect.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
multumesc mult,nu eram sigur daca este bine
-
rogojanm152
unde trebuie sa inregistrez aceste reglari ?
- fagarasa176
-
rogojanm152
am si eu diferente la extrasele de cont la funizori de exemplu eu am sold 500 lei si la ei apar 450 lei,cum ma pot regla ,facand nota 401=7588 50 lei si regland la situatie furnizori.procedez corect?
multumesc.
multumesc.
hmm
eu cred ca e vb de o chitanta ''uitata'' pe undeva
eu cred ca e vb de o chitanta ''uitata'' pe undeva
Confruntati intai situatia dumneavoastra cu a lor, ca sa vedeti exact de unde vine diferenta si abia apoi faceti reglarile de rigoare.
-
dragosm683
Ce se intampla cu tva(4428) la aceste reglari ? este deductibil ? pentru ca programul intelege ca eu am "achitat" oarecum factura facand articolul 401 = 7588 la firmele cu tva la incasare.Este corect sa apara in D300 ?
Multumesc.
Multumesc.
Poți înregistra, manual, pierderea dreptului de deducere prin articole contabile de tip 4426=7588 în roșu sau 635=4426 în negru
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.