cumparare teren agricol

gradinaruv718

cumparare teren agricol

#1 Mesaj de gradinaruv718 »

Buna ziua,
La cumpararea de teren agricol intre persoane juridice este necesara si factura sau este suficient contractul de vanzare autentificat la notar?

Va multumesc!

tomac

Re: cumparare teren agricol

#2 Mesaj de tomac »

Este necesară și factură. Aceasta se emite obligatoriu cu datele din contractul de vânzare cumpărare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

gradinaruv718

#3 Mesaj de gradinaruv718 »

Multumesc!

gradinaruv718

#4 Mesaj de gradinaruv718 »

In cazul in care societatea A, platitoare de tva cumpara de la societatea B, care are codul de tva anulat un teren intravilan categoria de folosinta curti constructii, cum se va emite factura referitor la Tva?
Parerea mea este ca se emite fara tva. Nu gasesc insa art. din codul fiscal referitor la acest aspect.
Ma puteti ajuta?

gradinaruv718

#5 Mesaj de gradinaruv718 »

Revin! Dupa ce am studiat mai bine problema am ajuns la concluzia urmatoare: fiind categoria de folosinta curti constructii terenul nu este scutit de Tva, deci nu se aplica taxare inversa. In situatia in care furnizorul are codul de tva anulat atunci va emite factura cu TVA pe care este obligat sa il plateasca statului iar beneficiarul nu are dreptul de a deduce acest TVA. Totusi, daca nu exista un certificat de urbanism atasat acestei facturi, este automat un teren intravilan curti constructii construibil? In contractul de vanzare cumparare autentificat la notar se precizeaza ca se aplica taxare inversa, ambele societati declarandu-se inregistrate in scopuri de tva, desi vanzatorul are codul de tva anulat din 2015, dar ”nu au stiut”!

Scrie răspuns