Reduceri - ct. 609

farcl

Reduceri - ct. 609

#1 Mesaj de farcl »

Buna ziua,
Va rog sa va spuneti parerea in urmatoare situatie: se achizitioneaza motorina de la statii de carburnat, documentul justificat care sta la baza este un bon, pentru o evidenta corecta si concomitenta cu realitatea inregistrez la data bonului motorina achizitionata astfel: 3022 = 408 (fac abstractie de tva), la sfarsitul lunii imi vine factura care contine toate bonurile cu cantitatile si sumele exacte ca pe bonurile fiscale, asociez avizele (ct 408) la factura, de aici imi apare nelamurirea, in functie de cantitatea cumparata in fiecare luna se acorda discount la volum precum si bonusuri de plata la termen.
Cum pot sa inregistrez aceste reduceri? avand in vedere ca in momentul in care imi vine bonul eu nu stiu cata motorina voi achizitiona intr-o luna.. deci nu stiu daca exista sau nu discount la volum.
Daca folosesc contrul 609 in rosu dupa ce asociez facturile, apare acea neconcordanta intre 7-6 = 121.

paturcai

Re: Reduceri - ct. 609

#2 Mesaj de paturcai »

Folositi contul 609 (cu minus, asa cum ati exemplificat) intrucat nu mai exista o corelatie privind rulajul contului 121 cu veniturile si cheltuielile.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

farcl

#3 Mesaj de farcl »

Multumesc!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

farcl, care neconcordanță?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns