Dividende
-
Re: Dividende
Septimiuv, in nici un caz, doar voiam o parare...mersi
Pentru RadulescuR594
Din punctul tau de vedere s-ar putea realiza, iar in caz afirmativ de ce?
Din punctul tau de vedere s-ar putea realiza, iar in caz afirmativ de ce?
-
Pot cadea de comun acord asociatii sa se procedeze astfel.
si ca sa citez un articol de pe legestart.ro la care argumentarea mi se pare utopica, cel putin in practica:
"Pentru orice tip de societate comercială, prin actul constitutiv al societăţii comerciale, asociaţii/acţionarii pot stabili ca plata dividendelor să se facă în cote diferite faţă de cotele de participare a acestora la capitalul social.
Spre exemplu, dacă societatea comercială „A” S.R.L. are 2 asociaţi, respectiv asociatul „A1”, care deţine 20% din capitalul social, şi asociatul „A2”, care deţine 80% din capitalul social, prin actul constitutiv al acestei societăţi comerciale se poate stabili ca asociatului „A1” să-i revină 60% din dividende, iar asociatului „A2” – diferenţa de 40%.
În acordarea libertăţii totale de repartizare a dividendelor între asociaţi, în cote diferite faţă de cotele de participare la capitalul social, s-a avut în vedere faptul că unii au bani, dar fie nu ştiu să-i valorifice, fie, din comoditate, preferă să-i lase pe seama altora spre multiplicare, iar alţii, care nu au bani, sunt foarte bine pregătiţi profesional în domeniul afacerilor, au minţi percutante, au o zestre cerebrală nativă pentru multiplicarea capitalurilor. "
si ca sa citez un articol de pe legestart.ro la care argumentarea mi se pare utopica, cel putin in practica:
"Pentru orice tip de societate comercială, prin actul constitutiv al societăţii comerciale, asociaţii/acţionarii pot stabili ca plata dividendelor să se facă în cote diferite faţă de cotele de participare a acestora la capitalul social.
Spre exemplu, dacă societatea comercială „A” S.R.L. are 2 asociaţi, respectiv asociatul „A1”, care deţine 20% din capitalul social, şi asociatul „A2”, care deţine 80% din capitalul social, prin actul constitutiv al acestei societăţi comerciale se poate stabili ca asociatului „A1” să-i revină 60% din dividende, iar asociatului „A2” – diferenţa de 40%.
În acordarea libertăţii totale de repartizare a dividendelor între asociaţi, în cote diferite faţă de cotele de participare la capitalul social, s-a avut în vedere faptul că unii au bani, dar fie nu ştiu să-i valorifice, fie, din comoditate, preferă să-i lase pe seama altora spre multiplicare, iar alţii, care nu au bani, sunt foarte bine pregătiţi profesional în domeniul afacerilor, au minţi percutante, au o zestre cerebrală nativă pentru multiplicarea capitalurilor. "
buna seara, este adevarat ca pot repartiza dividende numai din profitul nerepartizat din ultimii 5 ani? sau pot acorda dividende pana la limita soldului contului 1171?
Se pot repartiza dividende din 117 indiferent de când provine acel profit. Profitul nerepartizat nu e o datorie către cineva anume care să se prescrie.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Pot sa platesc din contul firmei dividende in contul personal al administratorului(card)?
-
Nu al administratorului, al asociatului.
Administratorul e asociat unic
- fagarasa176
Colegul nu avea de unde sa stie asta, nu citeste in stelebalaital scrie:Administratorul e asociat unic
Daca intrebarea era formulata de la inceput corect primeati si un raspuns corect
Administratorul nu are dreptul la dividende ci doar asociatul/actionarul
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!