plata dubla

sandori802

plata dubla

#1 Mesaj de sandori802 »

am inregistrat o chitanta cu plata de 2 ori in oct. cum stornez in ianuarie, prin casa suma negativa nu prea functioneaza?

cernatv

Re: plata dubla

#2 Mesaj de cernatv »

Fă prin casa și reglează la Situație furnizori.

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Pentru SandorI802
Mergi la "intrari" -> te pozitionezi pe factura in cauza -> apesi pe "plata" -> treci data de acum -> treci suma cu minus -> apesi pe "accept".

angerus

#4 Mesaj de angerus »

Buna ziua,

Si eu am aceeasi problema, si anume am inregistrat o chitanta de 2 ori, moment in care cea de-a 2a chitanta mi-a stins partial urmatoarea factura de plata catre acel furnizor. Am realizat acest lucru acum, cand am operat in jurnalul de banca plata unor noi facturi, dar valoarea soldului ramas de plata catre furnizor este mai mica decat suma reala. Am incercat varianta oferita de balazse, dar primesc mesajul urmator: "suma achitata este mai mare decat valoarea facturii". Daca operez plata prin banca, dar cu valoare mai mica (scad suma de pe chitanta dublata), imi denaturez jurnalul de banca. Ce pot face in aceasta situatie? Mentionez ca mai am facturi neachitate de la acelasi furnizor, emise in septembrie si platite in octombrie. Exista o alta varianta?

Va multumesc mult! O zi frumoasa!

balazse

#5 Mesaj de balazse »

O data ce anterior ai efectuat o plata cu valoare pozitiva, acum os efectuezi o plata cu valoare negativa.
Atentie sa faci plata cu minus pe fiecare factura si valoarea achitata gresit.

angerus

#6 Mesaj de angerus »

Multumesc pt raspuns. Nu am reusit sa rezolv problema decat in Operatii - Articole contabile unde am stornat plata (chitanta) cu o data anterioara ultimei plati pt a putea inchide soldul.
Va multumesc! Zi frumoasa!

Scrie răspuns