plati furnizori

popl205

plati furnizori

#1 Mesaj de popl205 »

Buna seara,
Sunt incepatoare in Saga,de cateva luni si am cateva intrebari daca m-ar putea ajuta cineva cu un sfat ce as putea face in urmatoarea situatie:

1. plati catre furnziori din casa/banca..suma platita introdusa manual, si nu au fot bifate facturile la momentul respectiv.
Acum daca ma uit pe o situatie furnizori, apare neachitata..desi s-a platit.. Vorbesc de perioada 2010-2016 la unii parteneri.
Mai pot face ceva cu acele plati ? ca sa nu mai apara in soldul furnizorului?

2.La fel facute plati din casa, catre furnizor, introdus suma..de ex.500..iar la facturi bifat 300..si imi apare suma ramasa, in fisa apare cu rosu. La fel operatiuni de anul trecut.

Asa am preluat o parte din contabilitate, incercand acum sa reglez ce se poate la situatia furnizorilor/clienti.
plss..help :?
Multumesc

herganiec

Re: plati furnizori

#2 Mesaj de herganiec »

mergeti la <situatii furnizori> selectati o perioada 01.01.2000->pana la zi. Vor apare toti furnizorii acolo. Cei cu ultima coloana cu negru ingrosat, trebuie reglati. Apasati pe unul din acestia, si apare o fereastra cu facturile si jos cu platile efectuale la el.
In prtea de sus ultimele 2 coloane trebuie sa fie egale. Daca nu sunt le puneti aceeasi suma in ultima coloana. <Neachitat final> este corect si apare si in contabilitate iar <neachitat la zi> trebui sa fie la fel cu coloana precedenta.
Dupa aceea:
In dreapta aveti un buton <Reglare> apasati si in fereasta de sus sunt platile(nealocate la facturi) iar in partea de jos facturile neachitate. Clic in partea de sus pe prima suma si apoi in partea de jos alocati in concurenta sumei, facturi de jos.
Spor la treaba.
Inainte de a incepe faceti-va o salvare a bazai de date.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

popl205

Re: plati furnizori

#3 Mesaj de popl205 »

Multumesc mult, am sa încerc mâine și va anunț dacă am reușit

Scrie răspuns