Incadare factura
-
Incadare factura
La un magazinele care au comert cu amanuntul la facturile emise incasarea se face obligatoriu ch bon sau se poate emite si chitanta?
Multjmesc.
Multjmesc.
Re: Incadare factura
La amanunt, de ce ai emite chitanta in loc de bon fiscal?
-
Ptr ca asa s -a facut pana acum si va intrebam dc este ok
CHITANTA se emite doar daca incasarea unei facturi se face il alta zi decat data facturii.
Daca emit factura azi si o incasez tot azi se emite numai bon fiscal.
Daca emit factura azi si o incasez tot azi se emite numai bon fiscal.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Pentru RogojanM152
Inseamna ca a sosit timpul sa modifici.
Pentru HerganieC
Dar parca si atunci ai obligatia de a emite bon fiscal in ziua vanzarii, nu?
Inseamna ca a sosit timpul sa modifici.
Pentru HerganieC
Dar parca si atunci ai obligatia de a emite bon fiscal in ziua vanzarii, nu?
-
Re: Incasare factura
Multumesc pentru raspunsuri.
Si la prestari de servicii este la fel?
Multumesc.
Si la prestari de servicii este la fel?
Multumesc.
Este cam vag expresia "prestari servicii".
Trebuie sa verifici daca te incadrezi sau nu la exceptii pentru a utiliza casa de marcat.
Citeste aici OUG 28/1999 (art.2):
http://legislatie.just.ro/Public/Detali ... fis/184717
Trebuie sa verifici daca te incadrezi sau nu la exceptii pentru a utiliza casa de marcat.
Citeste aici OUG 28/1999 (art.2):
http://legislatie.just.ro/Public/Detali ... fis/184717
-
Re: Incasare factura
Nu cred ca ma incadrez la exceptii ,este o agentie de publicitate.
multumesc.
multumesc.
Dar te incadrezi la art.1 alin.(1)?
-
Am inteles cum procedez cu fact incasate numerar,dar nu stiu cum fac cu facturile incasate cu card sau cu op.
Multumesc
Multumesc
Acum eu nu mai inteleg ce doresti.
Daca esti obligat sa folosesti casa de marcat atunci la incasarea bonului fiscal poti alege intre mai mult optiuni (ex: numerar, card, tichete, etc.).
Faptul ca intre timp ti se solicita si factura este altceva.
Totusi despre ce servicii si pentru cine le faci, daca ti se cere si factura (doar din curiozitate)?
Daca esti obligat sa folosesti casa de marcat atunci la incasarea bonului fiscal poti alege intre mai mult optiuni (ex: numerar, card, tichete, etc.).
Faptul ca intre timp ti se solicita si factura este altceva.
Totusi despre ce servicii si pentru cine le faci, daca ti se cere si factura (doar din curiozitate)?
-
La papetarie pe langa vanzarile catre pers. fizice ,vine o societate care cumpara un top de coli si vrea factura.
Iar la agentia de publicitate pe langa 3 copii xerox pe zi se fac si doua stampile pentru o pers.juridica.
Iar la agentia de publicitate pe langa 3 copii xerox pe zi se fac si doua stampile pentru o pers.juridica.
Se emite bon fiscal, iar la solicitare se va emite factura, iar pe factura vei trece manual "incasat prin bf....".
La inregistrarea raportului Z vei scadea valoarea facturii, precum vei reduce si nr bonurilor emise pentru care s-a emis factura.
La inregistrarea raportului Z vei scadea valoarea facturii, precum vei reduce si nr bonurilor emise pentru care s-a emis factura.
Am un caz in care un client a efectuat cumparaturi de 45 lei , a solicitat factura - era intr-o zi de duminica in luna septembrie si nu i s-a putut emite factura in acel moment.
Ulterior in luna noiembrie clientul vine si cere factura in baza acelui bon fiscal din septembrie .
Ce parare aveti ? Exista o solutie pentru a i se elibera clientului o factura in cursul lunii noiembrie ?
Multumesc .
Ulterior in luna noiembrie clientul vine si cere factura in baza acelui bon fiscal din septembrie .
Ce parare aveti ? Exista o solutie pentru a i se elibera clientului o factura in cursul lunii noiembrie ?
Multumesc .
-
daca nu ai mai emis facturi din sept pana azi poti sa-i faci chiar in sept,( dar trebuie sa sa dai / faci corectii ) daca ai emis facturi si in noiembrie nu ai cum sa-i faci decat in noiembrie, ar mai fi solutia sa mai ai inca un carnet de facturi , neinceput inca, si sa incepi cu cea din sept.
dar tu trebuie sa relgezi la octombrie , daca nu ai raportat inca , bonul fiscal inreg in sept, ( daca ai posibilitatea sa o faci pe octombrie )
daca o bagi in noiembrie , tot asa trebuie sa reglezi bonul fiscal prins in raportarea din septembrie.
e o parere/solutie
dar tu trebuie sa relgezi la octombrie , daca nu ai raportat inca , bonul fiscal inreg in sept, ( daca ai posibilitatea sa o faci pe octombrie )
daca o bagi in noiembrie , tot asa trebuie sa reglezi bonul fiscal prins in raportarea din septembrie.
e o parere/solutie