Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati. Cum inregistrez factura primita (cu TVA) de restituire a garantiei pentru spatiul inchiriat - eu sunt chiriasul, iar garantia mi-a fost virata in cont. Multumesc
Resituire garantie inchiriere spatiu
Re: Resituire garantie inchiriere spatiu
Garantiile nu sunt purtatoare de tva si de obicei nu se factureaza, dar daca fenomenul s-a intamplat (adica sa se factureze garantia ), ar trebui sa stii ca atunci cand i-ai platit garantia (pe care ti-a facturat-o, ca altfel nu ar avea cum sa-ti intocmeasca factura la restituire garantie - factura e negativa,nu?!) tu ai facut niste inregistrari contabile pe care acum le stornezi. Eu folosesc contul 2678=5121 cand platesc garantii chirie teren/spatiu (dar nu factureaza nimeni) si cand primesc banii inapoi 5121=2678
- fagarasa176
In primul rand factura este intocmita eronat cu tva.
In al doilea rand, depinde in ce cont a'ti constituit initial garantia
In al doilea rand, depinde in ce cont a'ti constituit initial garantia
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Garantia am inregistrat-o acum 10 ani in 2678, si da factura de restituire pe care am primit-o e negativa si are TVA. Ce fac?
Garantia am inregistrat-o acum 10 ani in 2678, iar factura de restituire primita este negativa si are calculat TVA. Ce fac?
Inregistrarile contabile ce ar trebui facute le stiu, nu stiu daca ar trebui facute in articole contabile, pentru ca in intrari sigur nu se poate am verificat.
Da-i factura inapoi sa o anuleze si inregistrezi banii primiti 5121=2678
- fagarasa176
Serios?
Ai verificat bine bine si chiar nu se poate?
Eu zic ca se poate
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!