IMM Invest - obligativitate mentinere angajati pana la 31.12.2020

iridone

IMM Invest - obligativitate mentinere angajati pana la 31.12.2020

#1 Mesaj de iridone »

Buna ziua si Hristos a inviat!

Vreau sa va cer parerea refritor la interpretarea literei "i" de la art. 3 alin 1 din OUG 110/2017, litera care a fost introdusa prin OUG 42/2020 si care spune asa la art 8:

"8. La articolul 3 alineatul (1) se introduce litera i), având următorul cuprins:
i) depun un document scris prin care se angajează să nu disponibilizeze personalul existent de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență până la 31 decembrie 2020. Întreprinderea poate organiza programul de lucru al salariaților în funcție de evoluția activității curente a acesteia."

Sa inteleg ca societatea care doreste accesarea unei linii de credit cu ajutorul IMM Invest are obligatia sa pastreze toti angajatii care erau pe statul de plata la data emiterii prezentei ordonante (04.04.2020), DAR ar putea reduce norma de lucru a acestora si implicit si salariul de incadrare si la... 2 ore/zi spre exemplu? doar ca nu are voie sa le desfaca contractul de munca din initiativa angajatorului (concediere) sau restrangerea activitatii (somaj), iar cei care doresc lichidare din proprie initiativa sunt liberi sa o faca fara sa afecteze obligativitatea societatii.

Este corecta interpretarea mea? :roll:

Multumesc !

tomac

Re: IMM Invest - obligativitate mentinere angajati pana la 31.12.2020

#2 Mesaj de tomac »

Are obligația să nu concedieze, să nu disponibilizeze salariații. Dar dacă un salariat pleacă de bună voie, nu mai are nici o obligație angajatorul.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns