Trecerea la venituri a subventiilor

padureani700

Trecerea la venituri a subventiilor

#1 Mesaj de padureani700 »

O microintreprindere, nou infiintata in anul 2019, neplatitoare de TVA beneficiaza de un proiect POCU, valoarea ajutorului de minimis 150.000 lei se acorda in doua transe, prima de 75% 112.500 lei a fost acordarata in noiembrie 2019, a doua de 25% se va acorda cu indeplinirea anumitor conditii, realizare de venituri. Cheltuielile se aproba treptat, pe baza facturilor semnate electronic de catre beneficiarul subventiei. Bugetul necesar pentru acest proiect a fost aprobat dupa un plan de afaceri ce cuprindea : obiecte de inventar (ex.casa de marcat. dezumidificator, mobilier), mijloace fixe (ex: aparatul de aer conditionat, laptop, TV, Sistem de supraveghere video, sistem fotovoltaic, sistem de incalzire prin pardoseala) dar si sarea de Himalaya pentru pereti si sarea cristalina pentru pardoseala, si salariile pe o perioada de 3 luni.
1. La data semnarii contractului de subventie am facut NC 4452=4752 150.000 lei
2. La data insasarii subventiei (75%) am facut NC 5121=4452 112.500 lei
3. La achizitia obiectelor de inventar, ex: achizitia dezumidificatorului am procedat: 303=401 1500 lei, 401=5121 1500 lei, 603=301 1500 lei, 4752=7412 1500 lei
4. Sistemul de supraveghere video, aparatul de aer conditionat, TV, laptop etc, sunt mijloace fixe si voi trece la venit valoarea lunara a amortizarii (4752=7584)
5. Pentru amenajarea spatiului am deschis o investitie in curs unde ma gandeam sa bag sistemul de incalzirea prin pardoseala, sarea de Himalaya, sarea cristalina, si alte materiale necesare pentru amenajare, dar problema este la trecerea pe venituri a subventie deoarece celelalte materiale consumabile (ex.adeziv, Lavabil, tuburi si asa mai departe) nu sunt suportate din subventie. Dupa punerea in functiune a investitiei valoarea lunara a amortizarii nu va coincide cu valoarea ce trebuie trecuta la venit. Va rog sa ma ajutati cu vreo idee, sper ca m-am facut inteleasa. :)

paturcai

Re: Trecerea la venituri a subventiilor

#2 Mesaj de paturcai »

Puteti avea analitice la 121 si implicit la cheltuieli si venituri.
Asta inseamna (daca nu folositi analitice) ca nu va puteti desfasura activitatea (nu cred ca aveti un singur cod CAEN iar veniturile nu pot fi doar cele pentru care ati primit investitia)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

padureani700

#3 Mesaj de padureani700 »

Nelamurirea mea incepe de la punctul 5, la punctele1-4 am explicat cum am abordat cheltuielile si veniturile din subventii. In mod normal intr-o investitie se inregistrate toate cheltuielile necesare ei ( ex nostru: blocurile de sare ce se lipesc pe pereti, adezivul, suruburi, tuburi, manopera, dupa mine instalatia de incalzire prin pardoseala, usile de interior, si asa mai departe). Dupa finalizarea investitiei, aceasta se pune in functiune si de luna urmatoare incepem sa o amortizam. Totul este clar pana aici, insa in mod normal din luna inceperii amortizarii trebuie trecuta la venit aceeasi suma, pe perioada amortizarii (ex: daca facem lunar 6811=2812 cu 500 lei pe o perioada de 10 ani, concomitent avem si 4752=7584 tot cu 500 lei tot pe 10 ani) Problema este ca cei cu proiectul nu aproba toate cheltuielile necesare investitiei din subventie, (doar blocurile de sare, instalatia de incalzire din ce am enumerat mai sus, fara usi, fara consumabilele necesare investitiei). La amortizare e clar, ma descurc, insa la trecerea pe venit nu imi este clar. Cum trec eu pe venit cheltuielile cu sarea de Himalaya, cu instalatia de incalzire daca acestea sunt cuprinse in investitie, investitie ce cuprinde multe alte cheltuieli nesuportate din subventie? Mai exact pe ce perioada de timp (pe cate luni) voi imparti eu trecerea pe venit, sau cum altfel trebuie sa fac????? Multumesc.

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

La Venituri/Cheltuieli in avans puteți defini ce anume (valoarea amortizărilor) se duce pe venit în conturi analitice.
De la bun inceput trebuia să faceți acest lucru.
Au apărut amortizări noi, ele se vor duce într-un alt analitic.
Tot ceea ce este legat de proiect trebuie să aibă analiticul pentru proiect.
Ce vine pe lângă sau chiar are o legătură cat de mica - și nu a fost aprobat - îl duceți in alt analitic
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

padureani700

#5 Mesaj de padureani700 »

Multumesc frumos pentru raspunsuri. Chiar m-au ajutat. O zi buna.

Scrie răspuns